Gyurcsány Ferenc különös újraválasztása

Rendhagyó módon, a hivatalosan március 4-re meghirdetett tisztújító kongresszus előtt két héttel, internetes szavazással választották újra a DK elnökének Gyurcsány Ferencet, míg a párt alelnökeiről és elnökségi tagjairól csak a kongresszuson döntenek majd. Varju László, a DK alelnöke a Magyar Időknek elmondta: legutóbbi alapszabály-módosításuk tette lehetővé, hogy az elnököt ilyen módon, közvetlenül a tagság választhassa meg.

Varju közlése szerint Gyurcsány Ferenc mellett további öt elnökjelöltre is érkezett ajánlat, ám az érintettek nem vállalták a megméretést. Az internetes szavazáson több mint 2200-an vettek részt, ami azt jelenti, hogy meglehetősen gyenge lábakon áll Gyurcsány legitimációja.

Hírdetés

A párt 2014 nyarán ugyanis arról számolt be, hogy tagsága elérte a tízezer főt, azaz a teljes tagság alig ötöde szavazott a régi-új elnökre. Ismert, nemrég tartott évértékelőjében Gyurcsány Ferenc arról beszélt: a baloldalon arra szövetkeztek, hogy meggyengítsék pozíciójában annak érdekében, hogy a DK nélküle vegyen részt az összefogásban.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »