Gyurcsány Ferenc ismét borította a bilit

Gyurcsány Ferenc ismét borította a bilit

Megint kikotyogta.

 

Azt szokták mondani, hogy a bűnelkövető mindig visszatér a tett színhelyére. Ebben lehet igazság, hiszen nem csak a krimikben fordul elő ilyesmi. Ugyan a mi tettesünk, Gyurcsány Ferenc el sem ment a helyszínről, úgy próbálta meg tisztára mosni magát, most mégis kikotyogta az igazságot. Ömlengő posztban szólt a híveihez, és bizony minden szavára ráismertünk, pont a saját miniszterelnökségének a visszásságait vázolta, csak éppen fordított előjellel, azaz a mostani kormánynak tulajdonítva azokat, érdemes egy kicsit elemezni a nagy gondolkodó mondatait.

„A szellem ereje tisztaságában rejlik. Zavart gondolatnak a tetszetős ruha is csak könnyen feslő álca. Kormányzás nincs azt vezérlő politikai filozófia nélkül. Hamis filozófia viszont hamis útra vezet. Az önkény hatalmát csak a személyes felelősségét elhazudó mondja a közös cselekvés képességének. Ha eltéved a gondolat, akkor elfajzik a cselekedet. Elfajzott cselekvésből mocskos kormányzás lesz. Lett. Itt tartunk.”

A DK vezér elhíresült őszödi beszédéből pontosan kiderül, hogy mit is ért ő tisztaságon és vezérlő filozófián:

„ (…) Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. (…)”

Hírdetés

Végezetül az önkény hatalmáról papol. Pont ő, aki a demokrácia jegyében embereket veretett véresre, szemeket lövetett ki. 

Nevetséges!

Gyurcsány ezzel az irodalmi magasságokba szánt, álszent bejegyzésével nem írta be magát a nagy költők sorába, sokkal inkább kiborította azt a bizonyos bilit, újból megmutatva a magyar embereknek, hogy milyen politikus és milyen ember is ő valójában.

Itt tartunk, zárja a sorait. Ebben igaza van, itt tartunk: ma ő pontosan ott van, ahova az emberek küldték. Ott van, ahova való, a politika szemétdombján.

Csépányi Balázs

www.magyarnemzet.hu

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »