Gyurcsány Ferenc hazafinak szegődött

MTI nyomán

Gyurcsány Ferenc színészi képességeit már jól ismertük. A volt miniszterelnök gyakorlatilag bármilyen szerepet el tud játszani, ha éppen úgy kívánja a helyzet. Volt már cigány, és szlovák is. Utóbbi azért lett, mert így akarta kifejezni szolidaritását a bevándorlókkal. Most azonban nem fogják kitalálni, minek csapott fel! Gyurcsány Ferenc a nemzetért aggódó hazafi!

A magyar hazafiak kötelessége megóvni a nemzetet és a hazát, megteremteni a sokak Magyarországát – mondta a Demokratikus Koalíció szombati, budapesti kongresszusán a párt elnöke, amikor bemutatta Sokak Magyarországa elnevezésű programjukat.

Hírdetés

A DK által javasolt „radikálisan mérsékelt politikáról” beszélő Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: Magyarország jelenleg nem a történelem főutcáján masírozik, hanem a semmibe menetel, a DK viszont a sokak Magyarországának kíván új reményt teremteni.

Azért valljuk be, az sem volt egy vidámvasárnap, amikor a gyurcsányék által kijelölt főutcán menetelt az ország.

Szavai szerint politikai mentalitásuk továbbra is arra épül, hogy kívánják a szabadság rendjét, az emberi méltóság tiszteletét, hisznek a szociális piacgazdaságban, a parlamentáris jogállamban, az európai elkötelezettségben, a transzatlanti szövetségben. Amikor szemben állnak a kormánypártokkal és „segédcsapatával, a Jobbikkal”, az azért történik, mert az látják, hogy a Fidesz folyamatosan megsérti ezt a négy alapelvet – jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc azt ajánlotta, hogy a döntések lehetőségét osszák meg újra az állampolgárok és a képviselők között. Egy sor dolgot népszavazással döntsenek el, adják vissza a sztrájkhoz való jogot, ne engedjék, hogy a hatalmon lévők betölthessenek minden állami hivatalt, és „ha kell, ne engedjük, hogy az egyszerű többség köztársasági elnököt válasszon” – fogalmazott.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »