Gyurcsány Ferenc elmondta, hogyan tudnak kormányfőt választhani

Gyurcsány Ferenc elmondta, hogyan tudnak kormányfőt választhani

Sikerként, az útjuk újabb állomásaként értékelte Gyurcsány Ferenc pártjának és feleségének az ellenzéki előválasztáson elért teljesítményét.

Facebook-oldalán megjelent értékelőjében a Demokratikus Koalíció vezetője felvázolta, hogy milyen úton növekedett a párt. Ezután az ellenzéki előválasztást értékelve azt mondta, nem erre számítottak hónapokkal ezelőtt, de ezzel együtt is sok szavazatot kaptak; „pokoli jól teljesített” a párt is, és miniszterelnök-jelöltjük, Dobrev Klára is.

Hírdetés

Úgy értékelt, hogy pártja mostanra a „legnagyobb, legerősebb”, „az egyetlen önmagában is kormányzóképes” ellenzéki párttá nőtte ki magát, és a mostani versenyből is megerősödve jöttek ki. 32 egyéni képviselőjelöltjük van. „Száz ellenzéki szavazóból 43 az egyetlen versenyben maradt párt, a Demokratikus Koalíció jelöltjére szavazott” – mondta. „Gyerekek, nem kell ezt szégyellni”
– tette hozzá.

Ezután kifejtette: valójában az ellenzéki pártok parlamenti helyekért küzdenek, és amennyiben a választásokon ezek a pártok többséget szereznek, úgy „mi választhatunk kormányfőt”. „Először legyen többségünk a parlamentben, aztán választunk kormányfőt” – fogalmazott a pártelnök. Hozzátette ugyanakkor, hogy vigyázni kell az ellenzék „egységére”.

A teljes videó itt nézhető meg:


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »