Gyurcsány Ferenc egy dologtól óva intett

A Demokratikus Koalíció az egyetlen igaz, stabil pont a Fidesszel szemben állók között – jelentette ki Gyurcsány Ferenc pártelnök csütörtökön Szegeden.

A DK elnöke négyszáz fős hallgatósága előtt úgy fogalmazott, nem tudni, mit hoznak a Jobbikon belüli változások, nem látni, mi lesz az LMP-vel, az új elnök megtartja-e az egyet a kurucnak, egyet a labancnak politikáját, és az sem derült ki, mit hoz a szocialisták közelgő kongresszusa, változik-e az MSZP politikája.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta ugyanakkor, pártja érdeke, hogy a baloldalon minden szereplő erős legyen, hiszen amíg a DK-nak nincsen 40 százaléka, addig szövetségesekre van szüksége.

Az egykori kormányfő szerint együttműködéssel, világos mondanivalóval meg lehet szerezni a kormányváltáshoz szükséges többséget.

Hírdetés

Aki azonban nem akar ebben az együttműködésben részt venni, az nem akarja leváltani a Fideszt – mondta.

A politikus óva intett minden, a kormányváltást kívánó választót a Jobbik támogatásától. Szavai szerint „nem lehet bennünk annyi indulat, hogy a Fideszt lecseréljük egy még rosszabbra”. Kijelentette, a kormányváltás nem önmagáért fontos, hanem azért, hogy jobb élet legyen az országban.

Gyurcsány Ferenc szerint ha „a maradék józanság nem veszett el” a baloldalon, akkor a 2018-as választások előtt lesz összefogás. Azt ugyanakkor kizártnak nevezte, hogy a voksolás előtt együttműködne a Fidesz a Jobbikkal, ez minden bizonnyal „maradék európai elfogadottságának”, néppárti tagságának végét jelentené.

Egy kérdésre válaszolva a pártelnök kifejtette, úgy érzi, a szegediek inkább elégedettek Botka László polgármesteri munkájával. Így ha a következő választásokon indulni fog a város vezetéséért, a DK nem lehet kisstílű, őt kell majd támogatnia.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »