Gyurcsány Ferenc: Abból baj van, ha Klára asszony a konyhába téved

Gyurcsány Ferenc: Abból baj van, ha Klára asszony a konyhába téved

Leginkább a DK-s lufik durrogtak, kevéssé Gyurcsány Ferenc sziporkái a párt keddi pesterzsébeti választási fórumán. A politikus visszafogottságának oka lehet, hogy megfázással bajlódik, ennek ellenére a 100–120 fős hallgatóság szórakoztatásáról is gondoskodott, például amikor elárulta: csak a baj van abból, ha a neje, Klára asszony a konyhába téved. Vastaps fogadta azt is, amikor a pártelnök egyértelművé tette, mihez kezdene az Orbán-kormány szimbólumaival: kormányra kerülése esetén ugyanis a hittant a plébániára száműzné, a külhoni magyarok szavazati jogát pedig elvenné. A korábbi miniszterelnök szerint nincs szükség a kötelező hit- és erkölcstanoktatásra. Úgy véli: pártja ugyanazt képviseli, mint a liberális Fidesz az 1990-es évek elején. 

„Áder János a pici, csókos szájával mondta, nem helyeslik, hogy az ország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon – idézte jókora derültséget kiváltva. – A külhoni magyarok szavazati joga nem szerzett, hanem adott jog. Nem magyarságtudatból adta nekik a Fidesz, hanem merő hatalomvágyból.” Ezzel Mikola István korábbi miniszter szavaira utalt, aki szerint a szavazati jog megadása a Fidesz hosszú távú hatalmi berendezkedésének záloga.

http://mno.hu/

Hírdetés

Gyurcsány Ferenc az egészségügy kapcsán is ostorozta Orbán Viktort, akit máskor korruptnak és tolvajnak minősített. Hosszan sorolta a közelmúlt ügyeit, köztük lapunk hírét, miszerint éppen a Sportkórházban nincs röntgen, vagy hogy az utolsó orvos felmondása miatt a hét végén bezárt a sátoraljaújhelyi kórház gyermekosztálya. Súlyos problémának tartja, hogy ezekről hallgat a kormány, de még nagyobb bajnak, hogy a Fidesznek nincs választási programja, ehelyett ismét békemenetet szerveznek. „Orbán előtt jobb volt az egészségügy, és Orbán után is jobb lesz. Szeretnénk, ha a békemenet búcsúmenet lenne” – jegyezte meg.

A független, ám konzervatív értékrendű Márki-Zay Péter választási sikeréről azt mondta, nincs bajuk a konzervatívokkal, csak vitájuk van velük. A kormányra váltva már úgy fogalmazott: „egy keresztény nem lop, nem hazudik, mégis hazudnak reggel, délben és este”.

A vasárnapi választási siker receptjéről kijelentette: az MSZP és a DK nem tartózkodó a „demokratikus ellenzék” pártjaival, utóbbiaknak vannak fenntartásaik a DK-val szemben. Bár az LMP-nek odaszólt – mondván, Szél Bernadettért nem tud felelősséget vállalni –, szerinte a párt mostani vezetése rugalmasabb, mint Schiffer András idején. Úgy összegzett, most nagyobb a megállapodás esélye, mint valaha.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2018.02.28.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »