Gyurcsány eltáncolt a „börtönfrakciótól”

Gyurcsány eltáncolt a „börtönfrakciótól”

A DK elnöke ugyan azt ígérte, támogatni fogja Mesterházy Attilát, de az MSZP-elnök számára egyre kínosabbá váló hétvégi bekiabálós esetet is másképp kommunikálja, mint ahogy azt a szocialisták börtönfrakciója mantrázza.

Miután az MSZP kommunikációja kármentésként a börtön magyarázatot vetette be, Mesterházy mögé beállva sorra kezdték hangoztatni ezt a verziót ballib politikusok. Az ügyről nyilatkozó helyszínen lévő Szabó Tímea, Kunhalmi Ágnes, Fodor Gábor, Bajnai Gordon vette át a börtön mantrát, míg Gyurcsány Ferenc, aki óvatosan ugyan, de elsaszézott a börtönkórus mellől, szó szerint azt mondta: „ott voltam, semmit nem hallottam”.

Az, hogy mi az oka a finom elhatárolódásnak a „börtönfrakciótól” azt nem lehet pontosan tudni, de a korábbi napok nyilatkozatainak fényében Gyurcsánynál nem probléma, hogy egyetértést színlelve akár burkoltan vagy nyíltan fogalmazzon meg üzeneteket Mesterházyék felé. Januárban még azzal akarta látszólag beudvarolni magát Mesterházynál és Bajnainál, hogy meg akar húzódni a parlament hátsó soraiban.

Hírdetés

A VS.hu-nak adott minapi interjúban azonban már nem zárta ki, hogy ha úgy alakul, akkor támadásba lendül. Emlékezetes, hogy még a korábbi nagy fogadkozások közepette is elhangzott, hogy lenne még miniszterelnök.

Mesterházy felült a gázrezsóra?

Miután egyértelműen kiderült, hogy valaki „kötelet” kiabált, amelytől az MSZP elnöke nem határolódott, sőt átvette a bekiabáló ötletét, számos kommentelő azzal próbálta az MSZP elnökének magatartását magyarázni, hogy Gyurcsány ültette föl a politikust arra a bizonyos gázrezsóra. Ezzel a képpel illusztrálva azt, hogy Mesterházy azért hibázott ekkorát, mivel Gyurcsány teremtett olyan helyzetet számára, melyben az összeborulás miniszterelnök-jelölt ekkora közönség előtt ekkorát tudott hibázni.

A rezsó egyébként tavaly szeptemberben került be a közbeszédbe, amikor Gyurcsány a Szabadság hídon azt üzente: „Aki hideg és langyos, az üljön föl a gázsütőre”. Ezt követően a címzett nélküli üzenetet sokan Bajnaira értették, aki nem sokkal később aktívan részt vett abban az akcióban, amikor egy Orbán Viktort imitáló hungarocellszobrot ledöntöttek, ami miatt aztán – a több mint kínos ügy miatt – hosszas magyarázkodásba kényszerült Bajnai.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »