Gyurcsány elárulta élete egyik legfantasztikusabb élményét

Nem ért egyet a szocialisták nagy arányú minimálbér-emelési javaslatával Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök oroszlányi lakossági fórumán beszélt arról is, hogy továbbra is kitart a menekültkvóták mellett – szerinte azokat, akik valóban háború ellen menekülnek, be kell fogadni. A házába elszállásolt migránsokról Gyurcsány Ferenc azt mondta: élete egyik legfontosabb emberi élménye volt a befogadásuk.

Könyvek, bögrék, pólók, a Gyurcsány-fórumok kellékei Oroszlányban sem maradtak el. A volt miniszterelnököt tapssal fogadták a hagyományosan baloldali egykori bányászvárosban.

„Vannak állampolgári jogaink. Hát a levegőt még például ingyen kapjuk, na ha ez a kormány lesz egy darabig, akkor nem sokáig” – mondta a Demokratikus Koalíció elnöke.

Baloldali ellenfeleit ezúttal kevés szót vesztegetett, de azt nem mulasztotta el megjegyezni, hogy szerinte a szocialisták felelőtlenek, amikor a Medgyessy-kormány intézkedését felmelegítve követelnek béremelést a közszféra dolgozóinak.

Hírdetés

„Muszáj azt mondanom, aki nem csak az önök életéért próbál meg valamekkora felelősséget viselni, hanem az országért is, hogy nem lehet egy lépcsőben 50 százalékos béremelést javasolni. Mert bele fogunk gebedni, holnapután a cégek fele be fog zárni” – vélekedett.

A vizet, a villanyt és az internetet a legszegényebbeknek alanyi jogon adná a Demokratikus Koalíció elnöke, aki a rezsikérdésben ma is a rászorultsági elv híve: „Én lemegyek a saját kazánházamba…, nem tudom megszámolni, hogy hány keringtetőszivattyú és motor van az én kazánházamban, amelyik megy a nap 12 órájában. Én fizessek sokat” – mondta.

A migrációs válságról szólva, Gyurcsány Ferenc mesélt a házába hívott menekültekről is: „Jó két hétig nagyjából 50-60 embert szállásoltam el. Azt kell önöknek mondjam, életem egyik legfantasztikusabb emberi élménye volt” – fogalmazott a DK-elnök.

Gyurcsány Ferenc elmondta: tudomásul veszi, hogy Magyarország menekültellenes, szerinte nem is kell mindenkit befogadni, csak a háború elől menekülőket. A volt kormányfő hozzátette: továbbra is kitart az uniós menekültkvóta bevezetése mellett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »