Gyurcsány cigánybűnözője is képviselőjelöltként röppenne ki a rácsok mögül

Gyurcsány cigánybűnözője is képviselőjelöltként röppenne ki a rácsok mögül

Újabb előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított, a volt DK-s cigánybűnöző, Kőrös Gusztáv követné a szocialisták politikusának, Czeglédy Csabának a példáját, és úgy szabadulna a rácsok mögül, hogy jelöltette magát az országgyűlési választásokon. Kőröst a rokonság tegnap a börtön előtt várta, de a gyanúsított legkorábban hétfőn kerülhet szabadlábra – írja a Magyar Idők.

Legkorábban hétfőn szabadulhat Kőrös Gusztáv, a Demokratikus Koalíció egykori tagja, aki összegyűjtötte a megfelelő számú, érvényes országgyűlési képviselőjelölti ajánlást a Bács-Kiskun megyei 3-as választókörzetben, így a határozat jogerőre emelkedése után megilleti a mentelmi jog és vele együtt a szabadság. Csakúgy, mint a szocialisták 6,3 milliárdos költségvetési csalással gyanúsított politikusának, Czeglédy Csabának az esetében.

A bajai videóhamisítási ügyben elhíresült Kőrös tegnap 16 óráig reménykedhetett abban, hogy szabadulhat az előzetes letartóztatásból. Ekkor vált volna jogerőssé a képviselőjelöltsége a Minden Szegényért Párt színeiben, ám egy magánszemély kevéssel a határidő előtt megfellebbezte a választási bizottság március 5-én a nyilvántartásba vételről hozott határozatát, így az nem emelkedett jogerőre. A hír hallatán a kaposvári büntetés-végrehajtási intézet előtt várakozó rokonok csalódottan távoztak.

A lap szerint a fellebbezésről várhatóan ma dönt a Nemzeti Választási Bizottság, azonban a grémium határozatával szemben is van jogorvoslati lehetőség, így az csak hétfőn válhat jogerőssé.

Kőrös Gusztávra és cigánybűnöző csapatára tavaly októberben csaptak le a terrorelhárítók. A volt DK-s politikus a társaival a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársának adta ki magát egy Kaposvár környéki településen. Nyolcvanmillió forint kenőpénz fejében, politikai kapcsolataikra hivatkozva azt ígérték egy vállalkozónak, hogy megnyerhet egy több száz milliós közbeszerzési pályázatot.

Hírdetés

A csalók fekete kommandós ruhába öltöztek, és az igazira megtévesztésig hasonlító fegyverutánzatok voltak náluk, továbbá egy olyan autót is beszereztek, amilyet a TEK műveleti egységei is használnak, még kék villogót is felszereltek rá. Kőrös és csapata feltűnt Debrecenben és Józsefvárosban is.

A férfi a bajai videóbotrány kapcsán vált közismertté. A Hvg.hu-ra 2013. október 18-án került fel a hamisnak bizonyult felvétel a bajai időközi választással összefüggésben. A szereplők megrendezett helyzetet játszottak el a megismételt önkormányzati képviselő-választás után.

A videón egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, illetve további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni. A Fidesz lejáratását célzó felvétel tanúsága szerint a férfiak többször is rákérdeznek, a közvetítő pedig megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a kormánypárt jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja fideszes polgármestere, a párt szóvivője küldte – idézi fel a történteket a kormánypárti lap.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2014 szeptemberében emelt vádat Kőrös Gusztáv ellen négyrendbeli, közvetett tettesként elkövetett hamis vád bűntette miatt. Az ügyben indult bírósági eljárás jelenleg is folyamatban van. Kőrös a történtek idején azt állította: az MSZP becsapta őt, hiszen egy oktatófilmet rendeltek tőle, amit nem a nyilvánosságnak szántak.

A botrány miatt Gavra Gábor, a Hvg.hu főszerkesztője lemondott, és az MSZP kommunikációs igazgatója, Déri Balázs szintén távozott a posztjáról.

(MI nyomán)

Élet az agyhalál után: Czeglédy Csaba mellett tüntetett néhány fogatlan komcsi a Szabadság téren

Cigány képviselő a bajai videó készítője – azt állítja, az MSZP rendelte meg tőlük az "oktatófilmet"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »