Gyurcsány: belőlem Antall csinált gazdag embert

Meggazdagodásának körülményeiről, a bevándorlás erkölcséről és Orbán Viktor politikájáról beszélt Gyurcsány Ferenc egy vele készült riportban. A volt miniszterelnök szerint „Nem félnünk kell, hanem jónak lenni. Egyetemes és praktikus értelemben”.

„Belőlem Antall csinált gazdag embert, első cégeimet az általa teremtett feltételek között vásárolhattam meg” – emlékszik vissza Gyurcsány Ferenc meggazdagodása történetének első éveire. Mint mondta, abban az időben egy ötszázmilliós céget tízmillió forintért is meg tudott vásárolni, és ehhez nem kellett kapcsolat vagy mutyi.

Gyurcsány szerint Orbán nem érti az élet parancsát, a bevándorlással kapcsolatban. „Az élet parancsa erősebb, mint a jogé. Orbánnak nem nemzeti szuverenitásról kéne papolni, nem megtámadni utolsó mentsvárunkat, a németeket, hanem fölajánlani, hogy a magyar titkosszolgálat a másik huszonhét tagország szolgálataival közösen akciót indít a mintegy ezerkétszáz embercsempész banda lefülelésére. Emellett béreljünk fel legalább száz, arabul beszélő tolmácsot, nyomtassunk és osszunk naponta frissülő arab és angol nyelvű hírlevelet a lehetőségekről”.

Bagoly mondja

Hírdetés

Gyurcsány szerint Orbán a saját árnyékával harcol. „Attól fél, hogy a többi vezető politikus épp olyan érzéketlen, tisztességtelen pasi, mint ő. De hála istennek nem ez a helyzet. A németek civilizált emberek, ismerik a politikai realitást, érzik a felelősségüket.” A volt miniszterelnök szerint közte és Orbán között az a különbség, hogy ő eljutott egy tisztességes demokrata létig, még ha nem is hibátlanul. „Orbán viszont tisztességes demokratából lett önkényúr”.

(Pesti Srácok – 24.hu nyomán)

1990. december 30.: Antall József és Orbán Viktor előszilvesztere a Fehér Házban

A legtermékenyebb újságíró ügynök jelentéseiből: Az értelmiségi elit, politikusok, az Antall család és besúgóik – 1959-1990 (III.)

Ügynökjelentések és ami azokon túl történt (IV.) – Antallék besúgói, levelek Kádárhoz és Grószhoz


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »