Gyűlöletet szül a kárpátaljai magyarok támogatása a Momentum soproni elnöke szerint

 

A Momentum soproni elnöke a közösségi oldalán kezdett együgyű okfejtésbe, miszerint a Fidesz magyarpárti politikája az oka annak, hogy Kárpátalján nemtelen támadások érik a magyar közösséget.

Mint ismert, az elmúlt hetekben számos vérlázító támadás és provokáció érte a határon túli magyarokat az ukrán hatalom és a szélsőséges szervezetek részéről. Nemrégiben éppen a kárpátaljai Szürte település helyi képviselői ellen indítottak „hazaárulás” címén büntetőeljárást, mert a beiktatási ülésen elénekelték a magyar himnuszt.

Hírdetés

Az ukránok ostoba és felháborító döntésére hasonlóan ostoba választ adott a Momentum soproni vezetője, Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde, aki szerint azért történik mindez, mert a Fidesz támogatja és segíti a külhoni magyarokat:

Amikor a Fidesz az elcsatolt területekre kezdte küldeni a pénzeket, akkor borítékolható volt, hogy az »anyaországokban« újra megerősödik a magyarellenes hangulat. Igazolja ezt az, ami most Ukrajnában történik, és az is, hogy megerősödtek Romániában a magyarellenes ultranacionalisták.

A külhoni magyarok és a támogatásuk elleni politikai ágálás korántsem meglepő a baloldali pártok, így a Momentum részéről sem, amely legutóbb is a balliberális román testvérpártját támogatta az RMDSZ-szel szemben a parlamenti választások alkalmával.

 Pestisracok.hu


Forrás:magyarellenesseg.com
Tovább a cikkre »