Gyűjtést indít a Máltai Szeretetszolgálat a viharban megsérült házak helyreállítására

Gyűjtést indít a Máltai Szeretetszolgálat a viharban megsérült házak helyreállítására

Cserép, tetőléc, fólia és a tetőfedéshez szükséges egyéb alapanyagok megvásárlására, valamint a július 21-én pusztító vihar következtében bajba jutott családok támogatására adománygyűjtést hirdet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Baranya megyében hét településen összesen közel kétszáz lakóépületben okozott károkat a jégesővel kísért vihar.

Gyors és pusztító erejű vihar söpört végig az országon július 21-én. A délnyugati határ felől érkező heves zivatarokat felhőszakadás, 3–5 centiméteres jég, valamint helyenként 110 kilométer per órás szélvihar kísérte. A vihar Kákics, Marócsa, Drávafok, Csányoszró, Birján, Okorág és Hirics településeken közel kétszáz épületben okozott károkat. A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a helyzet kezelésére operatív törzset hozott létre, amely a vihart követően irányította a károk felszámolását.

A területen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat évtizedek óta jelen van segítő szolgálataival, így a helyreállítási és a családoknak mentális és anyagi támogatást nyújtó segítő munkában a máltai munkatársak is részt vesznek, a területen működő karitatív szervezetekkel együtt.

A Máltai Szeretetszolgálat a településeken elsősorban az egyedül élő idős és beteg embereknek és olyan rászoruló családoknak nyújt segítséget, akik nem rendelkeztek biztosítással, illetve akik máshonnan nem számíthatnak támogatásra.

Hírdetés

A karitatív szervezet adománygyűjtést hirdet a viharral és jégesővel érintett települések számára, a károsultak megsegítésére.

A beérkező összegből a segélyszervezet szakemberei cserepet, fóliát, tetőlécet, nyílászárót vásárolnak annak érdekében, hogy mielőbb megkezdődhessenek az érintett családok otthonaiban a helyreállítási munkálatok.

A helyreállítás költségeihez hozzájárulhatnak tárgyi adományokkal, melyeket a szervezet pécsi raktárában fogadnak.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »