Győzelemmel hangoltak a Konferencia Liga-selejtezőre (Labdarúgás, SuperLiga)

Győzelemmel hangoltak a Konferencia Liga-selejtezőre (Labdarúgás, SuperLiga)

A Sepsi OSK megnyerte idénybeli első hazai mérkőzését, miután pénteken hazai közönség előtt Mario Rondón hajrában szerzett góljával diadalmaskodott az FC U Craiova felett a SuperLiga második fordulójában. A sepsiszentgyörgyi csapat győzelemmel hangolt az Európa Konferencia Liga-selejtezőre, ugyanis csütörtökön 20 órától a bolgár CSZKA Szófia vendégeként játszik a második kör odavágójában.

Idén is ellátogatott Sepsiszentgyörgyre a Tusványos zárónapján beszédet mondó Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, akit már a stadionon kívül is éljenzéssel fogadtak a mérkőzésre kilátogatók. A Román Kupa- és Szuperkupa-győztes alakulatnak a helyszínen szurkolt még többek között Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke, Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. A vendégszurkolók nem kísérhették el az olténiai csapatot, mivel a drukkereket hat idegenbeli mérkőzésről kitiltotta a Román Labdarúgó-szövetség, azóta a sepsiszentgyörgyi együttes elleni találkozó volt az ötödik házon kívüli. Az FC U Craiova azért kapott büntetést, mert január végén az ultrái magyarellenes rigmusokat skandáltak a Sepsi OSK Arénában.

A székelyföldi gárda rögtön az első percben veszélyeztetett, Marius Ștefănescu szabadrúgása után Nicolae Păun fölé fejelt, majd fél óra elteltével Cosmin Matei látványos előkészítését követően Pavol Šafranko néhány méterről szintén fölé bólintott. Ezt követően a vendégek előtt is adódott lehetőség, Juan Bauza kétszer próbálkozott, az argentin támadó a hazai szurkolók legnagyobb örömére előbb kevéssel fölé, aztán a jobb felső mellé lőtt. Szünet előtt emberhátrányba került az olténiai gárda, Matheus Mascarenhas csúnya szabálytalanságot követett el Jonathan Rodríguez ellen, így a brazil védő piros lapot kapott. A sérült segítségére siető, a pályára behajtó mentőautóból előbb képtelenek voltak kivenni a mentősök a hordágyat, majd az arra felhelyezett játékossal nem tudták azt visszatolni, végül a középpályás a saját lábán bicegve szállt be a járműbe.

 

Hírdetés

 

A második félidő az emberelőnyben játszó házigazdák gólhelyzeteivel kezdődött, viszont a Nicolae Dică irányította csapat védelme állta a sarat, így a Sepsi OSK nem tudta érvényesíteni fölényét. A 74. percben kiegyenlítődött a létszám, mert Matei szabálytalankodott Lorenzo Paramatti ellen, ezért a középpályást kiállították, ezt követően tíz a tíz ellen folytatódott a játék. Az utolsó negyedórában többet támadott a hazai csapat, Mihai Bălașa fejesét Robert Popa szögletre mentette, aztán a túloldalon Sekou Sidibe megpattanó lövését védte Niczuly Roland. A hajrában Varga Roland csaknem gólt fejelt, ám a kapus bravúrral hárított, majd az ezt követő szögletből, Adnan Aganović beadásából Mario Rondón a jobb alsóba bólintott (1–0), így a székelyföldi együttes megszerezte első győzelmét az új kiírásban.

SuperLiga, alapszakasz, 2. forduló: Sepsi OSK–FC U Craiova 1–0 (0–0).

Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, mintegy 5000 néző. Vezette: Adrian Cojocaru (Galac). Sepsi OSK: Niczuly – Oteliță, Ciobotariu, Bălașa, Dumitrescu – Rodríguez (Alimi, 46.), Păun (Aganović, 71.) – Ștefănescu (Kallaku, 84.), Matei, Damașcan (Rondón, 46.) – Šafranko (Varga, 75.). Vezetőedző: Liviu Ciobotariu. Craiova: Popa – Compagnucci, Paramatti, Henriques, Mascarenhas – Albu, Achim – Baeten (Negru, 56.), Bauza (Sidibe, 82.), Van Durmen – Chițu (Bahassa, 66.). Vezetőedző: Nicolae Dică. Gólszerző: Rondón (89.). Sárga lap: Ștefănescu (26.), illetve Mascarenhas (26.), Negru (71.). Piros lap: Matei (74.), illetve Mascarenhas (45+2.).

További eredmény: Aradi UTA–Kolozsvári CFR 1–3 (gólszerzők: Cooper 27., illetve Bîrligea 29., Carp 40. – öngól, Yeboah 85.).

A 3. forduló programja: FC U Craiova–Kolozsvári Universitatea (július 28., 18.30 óra), FC Rapid–FC Botoșani (július 28., 21.30 óra), FC Hermannstadt–Aradi UTA (július 29., 18.30 óra), Galaci Oțelul–FCSB (július 29., 21.30 óra), FC Farul Constanța–Jászvásári Poli (július 30., 18.30 óra), Kolozsvári CFR–Universitatea Craiova (július 30., 21.30 óra), FC Petrolul Ploiești–FC Voluntari (július 31., 18.30 óra), Bukaresti Dinamo–Sepsi OSK (július 31., 21.30 óra).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »