Gyorshír: Zendülés a menekülttáborban

Könnygázt kellett bevetni a röszkei befogadóállomásnál, a migránsok a sajtó helyszínen lévő képviselői előtt akartak hangot adni elégedetlenségüknek. A dulakodás akkor alakult ki, amikor a rendőrök nem engedték őket odamenni az újságírókhoz.

„Dublin, Dublin” – ezt kiabálták a migránsok, miközben a szájuk felé mutogattak, közölte a Hír Televízió helyszíni tudósítója. Kisebbfajta verekedés is kialakult a bevándorlók között, amit a rendőrök sorfallal próbáltak megállítani. A helyszínre egy rendőrségi mikrobusz is érkezett, amelybe feltehetően egy embercsempészt ültettek megbilincselve.

Hírdetés

A zendülés folytatódott annak ellenére, hogy rendőrautóval megpróbálták elzárni a migránsok útját. Jelenleg is nagyon feszült a hangulat a röszkei regisztrációs ponton.

Tizenegy órára már lecsillapodtak a kedélyek. A háborgás akkor kezdődött, amikor egy menekült anyuka – aki a gyermekeivel volt – annak adott hangot, hogy miért kell az esőben a szabad ég alatt állniuk. Hozzá nem sokkal később két tucatnyian csatlakoztak. Az újságírók ekkor elhagyták a helyszínt, csak a Hír TV stábja maradt. A migránsok a sajtóval akartak kapcsolatba kerülni, amit a rendőrség megakadályozott. A helyszínen nemcsak magyar, de két holland, német és román rendőrségi autó is van.

A röszkei hangárnál a zöldhatáron elfogott menekültek 24 órán át tartózkodnak, ezalatt felveszik az adataikat és ujjlenyomatot vesznek tőlük.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »