Gyorshír: két nap törvénytelen fogva tartás után kiszabadítottuk a Pásztor leköpése miatti koncepciós eljárásban őrizetbe vett földvédő aktivistát

Nemrég kaptam az örömhírt, hogy a május 26-i újabb föld- és otthonvédő – semmilyen rendészeti eseménnyel nem járó – Kossuth téri tüntetésünkről távoztában a hazaáruló Pásztor május 6-i leköpése miatt a vélelmezhetően köztársasági elnöki megrendelésére törvénytelen hajtóvadászatot indító rendőrség által elfogott egyik aktivistánk ma aktív nemzeti jogvédő fellépésnek köszönhetően délután szabadlábra került, előzetesbe nem helyezték.

Ellentétben egy hajléktalan – mozgáskorlátozott, gondozásra szoruló élettárssal élő – hölggyel, akit korábban szintén ezzel a gyanúval őrizetbe vettek és hiába utasította el az elsőfokú bíróság helyesen az ügyészség előzetes letartóztatási indítványát, most a másodfokú bíróság elképesztő módon három ok miatt is (szökés, nyomozás meghiúsítás, bűnismétlés) végül elrendelte előzetes letartóztatását. Ezzel a 2006 őszi futószalagos előzetest elrendelő bírói gyakorlat (lásd Fővárosi Bíróság jelentése) visszatért, egy hivatalból nem is üldözhető becsületsértési ügyben, ráadásul Pásztor még feljelentést sem tett. A hölgy szakszerű nemzeti jogvédelmét megszervezzük. Védelmét szívesen vállalnám, de mivel az ügyben tanú vagyok, így védő nem lehetek, megoldjuk más kollégával.

Hírdetés

tovább


Forrás:gaudinagytamas.hu
Tovább a cikkre »