Gyors szájbarágó újságíró kollégáknak nagypéntekről

Gyors szájbarágó újságíró kollégáknak nagypéntekről

img_0361.PNGAz Index azt a kérdést teszi fel egyik cikkének címében, hogy „Idén már nem lesz munkaszüneti nap a nagypéntek?”

A hír arról szól, hogy idén már valószínűleg nem foglalják törvénybe nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását. Az Indexnél komoly ijedtség törhetett ki amiatt, hogy megfosztja őket egy olyan naptól, amikor nem kellene bebicajozni a szerkesztőségbe. Mégiscsak egyre hidegebb van mostanság. Ahogy az egyik indexes újságíró írta száraz novemberi beszámolójában, nem is igen szokott hazaindulni a szerkesztőségből bicajjal, anélkül hogy előtte ne kapna be egy felest vagy egy sört. Most kiderült, hogy erre kényszerítenék őket még nagypénteken is.

Következzen egy rövid szájbarágó az újságíró kollégák részére:

1. Nagypéntek nem összekeverendő a szenteste előtti péntekkel. Igaz ugyan, hogy idén szenteste, azaz december 24-e estéje szombatra esik, de a szentesét megelőző nap ennek ellenére sem lesz nagypéntek.

Hírdetés

2. Nagypéntek nem összekeverendő a Fekete Péntekkel. A #blekfrájdéj munkaszüneti nappá történő nyilvánítását egyelőre még egyetlen civil kezdeményezés sem karolta fel, pedig sokkal könnyebb lenne a fekete pénteki bevásárlás, ha aznap nem kellene beballagni melóba.

3. Nagypéntek az Indexen kívüli valóságban a Húsvét előtti péntek. Ezen a napon emlékezünk Jézus Krisztus kereszthaláláról. Ez a nap legközelebb 2017. április 14-ére esik.

 

Update: azóta javították a címet a következőre: „Most még nem lesz munkaszüneti nap a nagypéntek”

Nem sokat javult a helyzet. Nehezen indul a hét az Indexnél.

<!– –>


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »