Gyors bejelentéssel érkezett az operatív törzs – frissülő cikk

Gyors bejelentéssel érkezett az operatív törzs – frissülő cikk

A harmadik hullám legmagasabb napi halálozása adata és az ismét hatezer fölötti fertőződésszám után, az AstraZeneca-vakcinás oltókampány folytatása előtt érkeznek a szakemberek a legfrissebb tudnivalókkal. Tartsanak velünk!

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese kezdte a tájékoztatót azzal a bejelentéssel, hogy Ausztria Magyarországot is magas fertőzöttségi kategóriába sorolta, és ha valaki Németországba utazna, de az oda való belépési feltételeknek nem felelne meg, már Ausztriába se léphet be. Ha valaki csak átutazik Németországon, akkor mehet, és akkor is, ha van negatív, 48 óránál nem régebbi PCR-tesztjük.

  • 504 személlyel szemben intézkedtek tegnap a maszk nem vagy helytelen viselése miatt. 458-an közterületen hordták rosszul a maszkot, 33-an a tömegközlekedésben, 13-an üzletekben, plázákban.
  • 304 rendőri intézkedés volt a kijárási tilalomra, a csoportosulások tilalmára vonatkozó szabályok megszegése miatt az elmúlt 24 órában.
  • 63-szor intézkedtek a határokon a tranzitszabályokkal kapcsolatban.
  • 14 060-szor ellenőrizték a hatósági házi karanténban lévőket.
  • Hírdetés

    Müller Cecília országos tisztifőorvos azzal kezdte, hogy

    rendkívül súlyos és komoly a járványügyi helyzet Magyarországon,

    ilyen növekedés a második hullámban sem volt tapasztalható.

    Országszerte hét helyen dolgoznak már a szűrőbuszok, ahová a háziorvosok által küldött, enyhe tünetes betegek mehetnek, csak saját gépjárművel, maszk viselése mellett.


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »