Gyöngyösön is a MÖM végzi a rendőrség dolgát

Gyöngyösön is a MÖM végzi a rendőrség dolgát

A hét elején egy aggódó édesanya tett közzé a világhálon egy írást, amelyben arról számolt be, hogy az iskolás korú gyermekétől rendszeresen, erőszakkal veszik el a pénzét Gyöngyösön az autóbusz állomáson. Az édesanya az elmúlt hétvégén vette észre, hogy fiának a több tízezer forint spórolt pénze eltűnt a perselyből, majd ezt követően nyomába eredt az ügynek, amely során a saját szemével látta, hogy mi zajlik az állomáson – írja László Attila MÖM-vezető beszámolója alapján a szervezet hírszolgálata. Alább a folytatás.

Ezt követően fordult a rendőrséghez, ahol közölték vele, hogy amennyiben a gyermek átadja a pénzt az nem minősül bűncselekménynek, a feljelentés pedig egy eléggé hosszú folyamatot vesz igénybe.

A botrányos eset kapcsán László Attila MÖM-vezető és a mozgalom tagjai péntek délután abban az időszakban tartottak bejárást az autóbusz állomáson és annak környékén amikor az iskolások hazafelé tartanak.

Először civilben, majd később MÖM-jelképpel ellátott öltözetben néztünk szét a pályaudvaron és annak környékén.

Rendőrökkel nem, de néhány rossz arccal találkoztunk a közérzetjavító sétánk alkalmával, akik között volt olyan alak, amelyik egy rövidebb kommunikációs tréninget követően, futva hagyta el a helyszínt.

Hírdetés

Az általunk megszólított helyi lakosok megerősítették az aggódó édesanya elmondását, és kimondottan örültek annak, hogy foglalkozunk a normális emberek számára, félelmet és aggodalmat jelentő körülménnyel.

A elkövetkezendő időszakban a Heves megyei tagjaink rendszeres látogatók lesznek a környéken.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »