Gyöngyösi ultimátumot intézett Jakab Péterhez

Gyöngyösi ultimátumot intézett Jakab Péterhez

Gyöngyösi ultimátumot intézett Jakab Péterhez

Büszkeséggel tölt el, hogy a Jobbikban mennyi értékes embert, mennyi tehetséges, hazájáért tenni akaró politikust ismertem meg – írta a képhez Gyöngyösi 2020-ban Fotó: Gyöngyösi Márton Facebook-olda

 

 

Megelégelte a Jobbik elnöke a párton belüli csatározást, és nyílt levélben szólította fel elődjét, döntse el, mit akar. Azt írta, „ha menni akarsz, add vissza a mandátumodat, lépj ki a pártból, aztán te balra, mi jobbra”. Ez is jele a közelgő szakításnak, Jakab hamarosan bejelentheti, hogy új pártot alapít.

Hírdetés

Nyílt levélben szólította fel Jakab Pétert a Jobbik elnöke arra, hogy döntse el végre, mit akar – vette észre a Hvg.hu. A portál a minap arról is írt, hogy a volt pártelnök-frakcióvezető és a Jobbik útjai hamarosan, akár már augusztus 20-án elválhatnak.

Gyöngyösi Márton a közösségi oldalán hosszasan kifejti Jakab Péternek címezve, hogy az elmúlt időszakban sokat változott, de nem előnyére, miközben a Jobbik népszerűsége csökkent, a tavaszi választáson pedig – a teljes ellenzékkel együtt – vereséget szenvedett. Az elnök szerint Jakab Péterből már „egy görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikus lett, akiből a közélet mémeket gyárt”.

„Ne pletykákból halljam, hogy augusztus 20-án pártot készülsz alapítani, miközben még a Jobbik tagja vagy. Ne kelljen az anyagilag így sem túl stabil közösségünknek azokat az embereket fizetniük, akik már nem akarnak velünk lenni. Ne csatlakozz azoknak az egykori magyar pártelnököknek a nem túl diadalmas, de annál népesebb klubjához, akik évekig abból élnek, hogy egykori közösségüket szidalmazzák” – fogalmazott Gyöngyösi.

A Jobbik elnöke azzal zárta nyílt levelét: „Ha menni akarsz, add vissza a mandátumodat, lépj ki a pártból, aztán Te balra, mi jobbra. Légy tisztességes. Ennyivel mindenképpen tartozol nekünk is, magadnak is.”

A Jobbikon belüli konfliktusok odáig fajultak, hogy  Jakab Péter volt kabinetfőnöke, Molnár Enikő a nyílt utcán esett neki Potocskáné Kőrösi Anitának, a Jobbik elnökhelyettesének. A Jobbik egy hétfői utcafórumán jelent meg váratlanul Molnár Enikő, több olyan emberrel az oldalán, akik Jakab Péter arcképét viselő pólót hordtak, majd nekiestek a párt jelenlegi elnökhelyettesének. Potocskánén azt kérték számon, hogy a gyanújuk szerint ő szivárogtatja ki a párt belső ügyeit a médiának, és hogy nagy szerepet játszott Jakab Péter megbuktatásában. A jelenetről több videófelvétel is készült. Eddig úgy tűnt, hogy a Jobbik nem szeretett volna ürügyet szolgáltatni arra, hogy a politikus elhagyja a pártot. A Jakab Péter elleni etikai eljárás befejeződött: a bizottság elmarasztalta a volt pártelnököt, de szankciókat nem szabott ki vele szemben. Munkatársát, Molnár Enikőt az etikai eljárás során kedden hallgatták meg. Ő biztosra veszi, hogy ki fogják zárni a pártból.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »