Gyöngyösi: „Segítenünk kell a menekülteken, harcolni kell a populizmus ellen és az EU-val együtt kell működni”.

Gyöngyösi: „Segítenünk kell a menekülteken, harcolni kell a populizmus ellen és az EU-val együtt kell működni”.

/Echo TV nemzetközi sajtószemléje/

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese hatalmas terjedelmű interjút adott a European Security Journal nevű biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozó, angol nyelvű portálnak. A szerkesztőség a 11 nyomtatott oldal terjedelmű interjúnak ezt a címet adta: „Segítenünk kell a menekülteken, harcolni kell a populizmus ellen és az EU-val együtt kell működni”. Az interjú végén az olvasható, hogy ez az első része a teljes beszélgetésnek, amit követ a következő rész és abban a magyarországi kisebbségekről, az iszlámról és a globális politikáról lesz szó.

Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap pártja egy tömeggyűlésén visszautasította Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök azon ellene irányuló vádját, miszerint Törökország a szíriai Afrin térségében elnyomja az ottaniakat, holott, mint mondta a terroristák ellen harcol. Majd kijelentette: „Ön a terrorista és Izrael terrorállam…amely megszállva tartja Palesztínát”. Ezután elítélte, hogy izraeli erők pénteken 16 palesztin tüntetőt megöltek és majdnem másfél ezret megsebesítettek, jelenti a TRT nevű globális török televízió angol nyelvű szolgálata.

Az oroszgyűlölet újabb észbontó esetéről számol be a globális orosz tévéhálózat, a Russia Today angol nyelvű szolgálata: az Egyesült Államokban működő, autentikus orosz élelmiszereket forgalmazó nagykereskedői hálózat, a Teremok által ellátott egyik new york-i, orosz ételeket kínáló éttermébe látogató közegészségügyi tisztviselő azt kérdezte a tulajdonostól, hogy pincéjükben tartanak-e titkos megbeszéléseket és hogy Putyin-barát-e.

Hatalmas felháborodást okoz a kanadai Brit Kolumbia tartományban élő kínaiak körében, hogy egy amerikai kutyatáplálékot forgalmazó cég a Kína-ellenes érzelmeket táplálva azt a feliratot is elhelyezte egyik kutyaélelmiszer-termékének zacskójára, miszerint a tartalomban „nincs Kínából származó adalék”. A kínaiak ezt sértőnek és diszkriminatívnak érzik, jelenti a kínai China Daily napilap.

Az Egyesült Államokban élő fekete afrikaiak igen erősen alulreprezentáltak a fehérbőrüekkel szemben a legjobban fizető foglalkozásokban, idéz egy új amerikai tanulmányt a globális iráni televízió, a PRESS TV angol nyelvű szolgálata. A tanulmány a legjobban fizető tizenegy álláskategóriát vizsgálta meg. A jogi pályán dolgozóknál például a fehérek és feketék aránya tizenkettő az egyhez.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

Hírdetés

 

 

 

 

 

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »