Gyöngyösi Márton brüsszeli otthonából követeli a kormánytól, hogy zárja kötelező karanténba a magyarokat

A koronavírus fertőzés megfékezése érdekében az általános és kötelező otthoni karantén bevezetését követeli a kormánytól a Jobbik – jelentette be a párt elnökhelyettese szombati online sajtótájékoztatóján.

Gyöngyösi Márton, aki a párt európai parlamenti képviselője is egyben, a "brüsszeli albérletéből", az otthoni karanténból üzenve hangsúlyozta: azt követelik a kormánytól, hogy ne játsszon hazárdjátékot a magyar emberek életével és a hatalomépítés helyett az emberek védelméért dolgozzon.

A politikus úgy fogalmazott, hogy az Orbán-kormány ismét a magyar emberek cserbenhagyása mellett döntött.

Nyilvánvaló, hogy a járványhelyzetben csak politikai eszközt lát a tavaly ősszel megrendült hatalma megerősítésére és kiterjesztésére – tette hozzá.

Szerinte ezt mutatja, hogy már válaszra sem méltatják a sajtót és a kormányzati szereplők csak kioktatni és mismásolni tudnak.

Hírdetés

Továbbá a Fidesz az alkalmon kapva azonnal a rendeleti kormányzás határozatlan idejű bevezetését erőlteti és magánvállalatokat száll meg katonai erővel – sorolta.

Szerinte, mindez azt jelenti, hogy Orbán Viktor és cimborái nem a magyar emberek egészségéért, hanem saját összelopott birodalmukért aggódnak – fogalmazott.

Közlése szerint Magyarország abban a szerencsés helyzetben van, hogy nem nálunk sújtott le először a járvány, így számos példát követhet. Ezek pedig azt mutatják – folytatta-, hogy aki időt nyer, az életet nyer, vagyis a házi karantén bevezetése a hatékony eszköz a fertőzés terjedése ellen. Ezt pedig egyre több állam ismeri fel.

Aki bölcs intézkedéseket hoz, az sok-sok embert ment meg a haláltól, vagy a többhetes szenvedéstől. Ezért követelik a házi karantén bevezetését – mondta Gyöngyösi Márton.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »