Gyöngyösi Márton: A magyar kormány ismét a magyar emberek cserbenhagyása mellett döntött

Gyöngyösi Márton: A magyar kormány ismét a magyar emberek cserbenhagyása mellett döntött

A Jobbik elnökhelyettese szerint nyilvánvaló, hogy a magyar kormányzat a járványveszélyben csak politikai eszközt lát a tavaly ősszel megrendült hatalmuk újraépítésére és kiterjesztésére.

„Az, hogy az operatív törzs immáron válaszra sem méltatja a sajtó képviselőit, az, hogy a kormányzati szereplők tájékoztatás helyett csak kioktatni és mismásolni tudnak, az, ahogyan a Fidesz kapva az alkalmon azonnal a rendeleti kormányzás határozatlan ideig történő kiterjesztését erőlteti és magánvállalatokat száll meg katonai erővel jól mutatja, hogy Orbán Viktor és cimborái nem a magyar emberek egészségéért, hanem saját, összelopott birodalmukért aggódnak most”

Gyöngyösi Márton szerint viszont itt lenne a legfőbb ideje a cselekvésnek az emberek védelméért. Hozzátette: egyre több állam ismeri fel, hogy az emberek biztonságának legfőbb módja, hogy megtartjuk a megfelelő távolságot.

Hírdetés

Úgy vélte, ennek eszköze a megfelelő házi karantén, amelynek bevezetését Belgium, Bajorország vagy Csehország már meglépte enyhébb formában. A politikus szerint ezen országok jól döntöttek, mivel így talán elkerülhetik azt, ami Franciaországban történt, ahol a járvány már olyan súlyos, hogy csak engedéllyel lehet kilépni az utcára.

„A Jobbik azt követeli a kormánytól, hogy ne játsszon hazárdjátékot a magyar emberek életével és a saját hatalma építése helyett dolgozzon az emberek védelméért. Kövessék az európai példát, vezessenek be kötelező házi karantént, vegyük elejét a koronavírus terjedésének.”

Végül a politikus arra kérte a lakosságot, hogy lehetőség szerint kerüljék a személyes találkozókat:

„Nehéz, de most azzal tehetünk a legtöbbet családtagjainkért, szüleinkért és barátainkért, ha nem találkozunk személyesen és nem megyünk közösségbe. Maradjunk otthon és győzzük le ezt a vírust közösen!”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »