Gyökereink fontosságáról a TEDxSepsiszentgyörgyön

Gyökereink fontosságáról a TEDxSepsiszentgyörgyön

Erőteljes gyökerek – ez a témája a sepsiszentgyörgyi Turul Iroda önkéntesei által második alkalommal megszervezett TEDxSepsiszentgyörgy rendezvénynek, melyen különleges személyiségek és ismert művészek, szakemberek gondolatébresztő előadásait hallgathatják meg az érdeklődők. Az idei esemény helyszíne november 18-án a Tamási Áron Színház lesz, a belépők pedig már megvásárolhatók a tedxsepsiszentgyorgy.com oldalon.

Az egész napos rendezvényt ismertető sajtótájékoztatón Furus Levente, a Turul Iroda vezetője a témaválasztás kapcsán kiemelte: gyökereink személyiségünk mellett kultúránkat, nyelvünket és értékrendünket egyaránt alakítják, ugyanakkor döntéseinkre és cselekedeteinkre is kihatnak. Az idei TEDxSepsiszentgyörgyre meghívott 12 előadó különböző szemszögből járja körül majd a témát, a cél pedig az előző kiadáshoz hasonlóan az, hogy a közönségnek érdekes, inspiráló beszélgetéseket, gondolatokat kínáljanak. Gheorghiță Raymond, a Turul Iroda önkéntes koordinátora elmondta, a rendezvényt ezúttal is fiatalok szervezik nem kizárólag fiataloknak. A beszélgetések révén többek közt arra keresik a választ, „mi az, ami minket előrevisz”, s ennek szellemében a meghívottakat is arra kérték, előadásukban tekintsenek vissza, honnan indultak, vizsgálják meg, miként alakították, befolyásolták a gyökereik eddigi útjukat. Az idei TEDxSepsiszentgyörgyön hallhatjuk Maia Morgenstern színésznőt, illetve Alexandru Benchea látássérült hegymászót, itt lesz Diana Lupu család- és kapcsolatterapeuta, Fe­jér Szilárd (PhD), a Pro Vitam kémikus-kutatója, Túróczi Ildikó orvos, Török Áron sepsiszentgyörgyi építész, Oana Șerban író, egyetemi professzor és egy marosvásárhelyi végzős diák, Nagy Imre is, aki tagja volt a Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Olimpia bővített magyar csapatának. Előadást tart továbbá Vásárhelyi Jób Barna alpinista favágó, hegyimentő, Miklós Edit olimpikon, Dan Dinu fotós, valamint Birinyi József népzenekutató.

Hírdetés

A sajtótájékoztatón elhangzott, nem profitorientált rendezvényről van szó, a TEDxSepsiszentgyörgy önkéntes munka révén valósul meg a közösségért. Ezt a támogatók is megértették, akikkel nagyon jó együttműködés alakult ki, sőt, a megyeszékhely önkormányzata is támogatja az előadássorozat megvalósulását. Az eseményre kizárólag a www.tedxsepsiszentgyorgy.com weboldalon lehet jegyet váltani, a szabályzat szerint mindössze száz jegy értékesíthető. Az ár – 170 lej – tartalmazza az ebédet, kávét, frissítőket is.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »