Gyógyszertárakban is megkaphatjuk az influenza elleni védőoltásokat?

A gyógyszertári oltás bevezetésének utolsó lépése egy olyan kormányrendelet jóváhagyása, amely lehetővé tenné a gyógyszerészek számára a minősített képzés megkezdését. Erről a keddi sajtótájékoztatón tájékoztatták a nyilvánosságot a Szlovák Gyógyszerészi Kamara (SLeK) és a szlovák egészségügyi minisztérium képviselői.

„Jelenleg a rendelet előkészítésénél tartunk, és már pontosítjuk, véglegesítjük azt a szabályozást, amely részletesen meghatározza, hogy a gyógyszertáraknak milyen anyagi és technikai feltételekkel kell rendelkezniük, valamint a szükséges személyzetet is” – mondta Ladislav Slobodník, az egészségügyi minisztérium államtitkára.

„A gyógyszerészek még nem rendelkeznek hivatalos hatáskörrel az oltások elvégzésére. Reméljük, hogy ez minél hamarabb megvalósul, így a következő influenzaszezonban készen állhatunk az oltásokra”

Hírdetés

– tette hozzá Ondrej Sukelj, az SLeK elnöke.

A gyógyszerészek minősítési programját a pozsonyi Comenius Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara (FaF UK) dolgozta ki. „A Gyógyszerésztudományi Kar készen áll arra, hogy a tanúsítási program akkreditálása után megkezdje a gyógyszerészek képzését” – magyarázta Ján Klimas, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja.

(tasr/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »