Gyimesi György: Nem fogom a biztos, 8. választási bukás útját járni a Magyar Szövetséggel

Gyimesi György: Nem fogom a biztos, 8. választási bukás útját járni a Magyar Szövetséggel

Nyitókép: youtube, reprofoto

– fogalmazott Gyimesi György október 9-én Mimi Šramová közéleti, publicisztikai műsorában.

Mint ismert, a magyar párt sikertelenül vette a legutóbbi 7 választási megmérettetést (ennyiszer bukta el sorozatban a parlamenti és az EP-választásokat). Gyimesi szerint ezért szlovák partnerekre van szükség ahhoz, hogy a magyar párt parlamenti, vagy uniós szintene is politizálni tudjon.

„Az összes releváns szereplő egyetért velem abban, hogy a szlovák parlamenti-  vagy EP-választás előtt a Magyar Szövetségnek szlovák partnert kell találnia, különben nem fog bejutni. Annak ellenére, hogy személyesen ezt nekem is megerősítik, kifejé azt kommunikálják, hogy önállóan kell indulni. Az önálló megmérettetés azt jelenti, hogy a párt a 8. választási bukás irányába indul el. Én pedig ezen az úton nem kívánok haladni,”

– jelentette ki Gyimesi György Šramová népszerű politikai műsorában.

Érdekesség, hogy míg a magyar állam által hetedik éve évi 1,5 millió eurónyi forinttal támogatott Ma7 csatornáin összesen alig 800-an nézték meg a tisztújítás előtt a pártelnök-jelöltek vitáját, a Körkép.sk podcast adásait pedig általában 35 ezren követték figyelemmel, a  Gyimesivel készült műsor 1 nap után 56 ezres nézettségnél tart.

„Egyelőre még párttag vagyok a csicseri helyi szervezetben. Továbbra is azt mondom, hogy nincs szükségem politikai pártra ahhoz, hogy a választókat képviseljen. Mondhatjuk azt is, hogy nekik politikai pártjuk van, nekem pedig választóim,”

– jegyezte meg Gyimesi György.

Hírdetés

A legutóbbi Focus felmérésen a Magyar Szövetségnek mért 5,2 százalékra vonatkozóan Gyimesi azt mondta, hogy ha ez a szám igaz lenne, akkor a Magyar Szövetségnek lenne a világon a legkönnyebb dolga.

„Ugyanis a párt rajtam kívül június óta semmilyen politikai álláspontot nem fogalmazott meg, nem kommunikált a választókkal. Ha az 5,2 százalékot három hónap totális hallgatás eredményezte, akkor lehet, hogy érdemes 3 évig csendben maradniuk, és lehet, hogy az 5,2 százalék megmarad. Nagyon örülök, hogy az új vezetés is azt mondta, hogy tudatosítják a valóságot, ami valahol 3-3,5 százalék körül lehet”

– tette hozzá.

Gyimesi a műsorban kritizálta az új pártelnök első lépéseit is.

Megválasztása előtt ugyanis azt mondta, hogy:

 „a párt megrekedt valahol félúton a falunapozás és a koszorúzás között. Ami igaz is. Majd az első dolga az volt, hogy elment koszorúzni. Azóta volt egy krumplifesztiválon és egy újabb koszorúzáson. Nem értem, hogy ha ismerik a hibákat, miért nem próbálják meg kijavítani azokat? Parlamenti választásokat csak szlovák partnerrel tudnak sikerrel venni. Ezt elutasítják, amihez én asszisztálni nem fogok“

– zárta Gyimesi.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »