Gyilkoságért 20 évre ítélték a szlovák ápolónőt

Gyilkoságért 20 évre ítélték a szlovák ápolónőt

Egy osztrák bíróság kedden 20 év börtönbüntetésre ítélt egy 24 éves szlovákiai ápolót egy idős férfi meggyilkolásáért, akit gondozott. Erről a TASR az APA hírügynökség alapján számolt be.

Az esküdtszék egyhangúlag bűnösnek és beszámíthatónak találta a vádlottat. A bűncselekmény megismétlődésének veszélyét prognosztizáló ítélet miatt igazságügyi kezelőközpontba is küldték. Az ítélet jogerős.

Hírdetés

A bűncselekmény 2023. október 5-én történt a felső-ausztriai Geretsberg faluban. A bébiszitter aznap összeveszett a barátjával, és részeg volt – közölte az ügyészség. Az ügyészek szerint impulzivitás és alkoholos befolyásoltság következtében megtámadott egy 82 éves, féltestére lebénult férfit, akin 11 késszúrást ejtett.

A vádlott a Ried im Innkreis-i bíróságon gyermekkori problémákról, prostitúcióról, alkoholról, drogokról, a férfival kötött házassága utáni válásáról és skizofrénia miatti pszichiátriai kezeléséről mesélt. Az igazságügyi pszichiáter azonban kombinált személyiségzavart állapított meg, amely gyenge impulzuskontrollal, agresszióra és dramatizálásra való hajlammal jár. Hangsúlyozta, hogy nem betegségről van szó; az érintett képes volt önállóan gondolkodni, és másképp is cselekedhetett volna.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »