Gyetva mellett egy medve tetemét találták a konténerben

Gyetva mellett egy medve tetemét találták a konténerben

Szerdán a Gyetva járásbeli Kisócsa (Dúbravy) egyik konténerében egy nőstény medve tetemét találták. Az erdészeti vállalat szerint a súlya mintegy 130 kilogramm volt. A tetemhez kihívták a rendőrséget és a Poľana természetvédelmi körzet képviselőit, illetve a medvevédő csoportot.

Tény, hogy a medvepopuláció szaporodásával egyre gyakoribbak az emberrel való találkozások. Nemrég a Selmecbánya melletti Zólyomkecskésen (Kozelník) csapott le egy medve egy üszőt.

A helyszínen megállapították, hogy a nőstény medve halálát lőtt seb okozhatta.

Hírdetés

Ezért orvvadászatként kezelik az ügyet, mivel feltételezhetően nem egy elvadult medvéről van szó, amely veszélyessé vált az emberre.

Azt is elmondták, hogy 24 órán belül ez a második medvetetem, és a másik sem tűnt veszélyesnek az emberre. Kedden a Murányi fennsík természetvédelmi munkatársai, a turisták bejelentése alapján fedezték fel egy hat éves, 200 kilós, hím medve tetemét Királyhegyalja  (Šumiac) közelében, négyméternyire egy turistaösvénytől.

A tetemen nem fedeztek fel külső sérüléseket, így jelenleg vizsgálják, hogy a mérgezés gyanúját.  Amennyiben beigazolódik a gyanú, akkor olyan bűncselekményről lenne szó, amelyért akár egy és hat év közötti börtönbüntetés is kiszabható.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »