Gyermekvédelmisek sportnapja Edelényben

Gyermekvédelmisek sportnapja Edelényben

A Miskolci Egyházmegye gyermekvédelmi intézménye idén ünnepli megalapításának tizedik évfordulóját. Azóta évente kétszer, tavasszal és ősszel, a sportban mérik össze edzettségüket a lakásotthonokban nevelkedő gyermekek. Idén még nagyobb volt a kihívás, hiszen az április 22-én megrendezett sportnapra mindhárom görögkatolikus egyházmegye gyermekvédelmi intézményei meghívást kaptak.

Valamivel több mint kétszáz nevezés érkezett az előzetes regisztráció révén a versenyre, amelyre – akárcsak a korábbi években – az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola biztosította a helyszínt és a versenybírákat.

A legmesszebbről a Szent István Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ versenyzői érekeztek Fejér vármegyéből. Korán kellett kelniük a hajdúnánási Szent Anna Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ és a baktalórántházi Szent Miklós Gyermekvédelmi Intézmény lakóinak is.

A sportnap idén is a szokott módon, imaórával kezdődött, amelyet Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök vezetett. Ezután Barta József, az edelényi iskola igazgatója mint házigazda köszöntötte a vendégeket. „A nemes versengés mindenki számára győzelmet hoz” – biztatta a megmérettetés előtt álló kicsiket és nagyokat.

Egyénileg ügyességi számokban versengtek a gyermekek, 60 méteres síkfutásban, távolugrásban, kislabdahajításban, falmászásban lehetett jeleskedni, négy korcsoportban. Szintén korcsoportok szerint zajlott az asztaliteniszezés és a tollaslabda-bajnokság. A fiúk a focipályán körmérkőzésben mérték össze erejüket. Levezetésként a nyertes megyaszói focicsapat kapusa védett tizenegyes rúgásokat.

Hírdetés

Még nagyobb elszántsággal indult neki egy-egy versenyszámnak minden gyermek, miután felfedezték a szurkolók között, hogy nem csak Orosz Atanáz püspök, hanem Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök is ellátogatott a rendezvényre.

Az egyes versenyszámok minden kategóriájában az első három helyezettet érmekkel jutalmazták. További ajándékokat lehetett még megszerezni a regisztrációkor kapott számmal, hiszen az egyben tombola is volt. A sportnapon a cél azonban nemcsak a győzelem volt, hanem a közösségi élmény, a találkozás és annak a megtapasztalása, hogy céljaink, legyen az bármi is, csak kitartással és küzdelmek árán lehet elérni.

A teljes fotógaléria ITT megtekinthető.

Forrás: Miskolci Egyházmegye

Fotó: Varga-Juhász Bernadett/Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »