Gyermekre vágyók, elváltak és párkeresők számára is indul lelkigyakorlat Mátraverebély-Szentkúton

Gyermekre vágyók, elváltak és párkeresők számára is indul lelkigyakorlat Mátraverebély-Szentkúton

Gyermekre vágyók, párkeresők és elváltak is kaphatnak segítséget a nemzeti kegyhelyen, Mátraverebély-Szentkúton. A számukra szervezett lelkigyakorlatok képesek olyan lelki blokkokat felszabadítani, amely után a legnagyobbnak látszó probléma is rendeződhet. Ezt igazolja a kegyhelyen kihelyezett többszáz hálatábla is.

A ferencesek által működtetett, a Mátra és a Cserhát hegység ölelésében található nemzeti kegyhely télen és tavasszal, a többezer zarándokot vonzó búcsúk után elcsendesedik és megnyitja kapuit a kisebb létszámú lelkigyakorlatok előtt.

A templomban köttetett házasságuk felbomlása után sokan azt hiszik, hogy elváltan már nincs helyük az Egyházban, pedig erről szó sincs. Az elváltak, egyedülálló szülők lelkigyakorlata is mutatja, hogy az Egyház nem akarja elengedni a kezüket, számít rájuk.

A Szűzanya egyik „fő feladatköre” – Orosz Lóránt kegyhelyigazgató megfogalmazása szerint – a közbenjárás a gyermekáldásért, amelynek bizonyítéka az a többszáz hálatábla, amelyet folyamatosan kihelyeznek a Lourdes-i Szűz Mária barlangjához. Visszajelzések alapján a  gyermekre vágyók lelkigyakorlatán résztvevő házaspárok 30–40 százalékánál megfogan a baba. Az orvosi diplomával is rendelkező Csépányi Gábor atya szerint a szakemberek sokkal korábban nyúlnak a mesterséges eljárásokhoz, mint kellene, pedig a lelki okok okozzák többnyire a terméketlen állapotot.

Hírdetés

Az egyedülálló, párkereső fiatalok lelkigyakorlata mellett még a szerzetesek és papok szüleinek is szerveznek bentlakásos programot a nemzeti kegyhelyen, Barsi Balázs vezetésével.

További információ, részletes program ITT kapható. 

Forrás és fotó: Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »