Gyermekotthon: bugyi nélkül beszélgetnek az udvarlókkal a kislányok

Gyermekotthon: bugyi nélkül beszélgetnek az udvarlókkal a kislányok

Nem tűrik a gyermekvédelmi kérdéseket a gyermekvédelemről szóló konferencián. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság illetékese letiltotta a Hír TV-nek adott interjút. Az Alföldi utcai Gyermekotthonban a gyanú szerint egyes nevelők édesség, zsebpénz vagy kimenő fejében szexre kényszerítettek fiatalkorú lányokat. A szociális államtitkár szerint csak megrágalmazták a gyermekotthont.

A Fővárosi Gyermekvédelmi Központ 1-es számú befogadó otthona a józsefvárosi Alföldi utcában található. A környékbeliek csak úgy mertek nyilatkozni a Hír TV-nek, ha hangjukat eltorzítjuk, arcukat pedig nem mutatjuk.

A lakók azt mondják, hogy már tavaly szóltak a hatóságoknak, de azok nem léptek semmit.

„Az összes ablak tárva-nyitva, sehol nincs egy elhúzott függöny, sajnos teljes rálátás van mind a lakásainkból, mind az egész utcáról, az ott öltözködő, vetkőző, zuhanyozó, alvó vagy ott lévő gyermekekre, és egyszerűen leírhatatlan a hanghatás és a hangzavar” – mondta egy másik.

Az egyik bulvárlap számolt be először arról, hogy egyes nevelők a magasabb zsebpénz fejében szexet várnak a gyermekektől. Az Alföldi utcai otthon fenntartója a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, amelynek helyettes vezetőjét egy gyermekvédelmi konferencián kérdezte volna a Hír TV.

– A minisztérium majd egy közleményt ad ki, illetve adott ki, úgyhogy addig nem szeretnénk semmiben nyilatkozni.
– Indítottak belső vizsgálatot ennek ügyében?
– Nem szeretnék nyilatkozni, köszönöm és…
– Ön elképzelhetőnek tartja, hogy ilyet előfordulhat?
– Nem járulok hozzá, hogy bármit is leadjanak, köszönöm szépen. (Benedek István Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese)

A gyermekvédelmisek összezárnak, a konferencia szervezője megüzente a sajtónak, hogy kérdés nincs.

„Annyi a kérése az igazgató úrnak, hogy mivel a konferenciához ennek abszolút nincs semmi köze, ugye az Alföldiben történtekhez, ezért nem szeretnénk, hogyha bármi ilyen kérdés hangzana el.”

A bulvársajtó forrása egy Facebook-oldal lehetett, ahol valaki névtelenül vádaskodott. A gyermekotthon munkatársai bosszút gyanítanak. Szerintük a szerző egy középkorú férfi, akinek viszonya volt egy lánnyal az otthonból, és aki többször összeveszett a nevelőkkel.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azonnali vizsgálatot rendelt el, amelynek jövő héten lehet eredménye. „Én nagyon remélem, hogy a tekintetben el fogjuk tudni mondani, hogy nem találtunk semmit, hiszen az utóbbi két napban elkezdtek napvilágot látni olyan híresztelések, amelyeknek az eddigi adatok alapján több köze van a valósághoz, mint az eredeti felvetésnek, hogy itt nem történt ilyen” – mondta Czibere Károly.

A rendőrség kiskorú veszélyeztetésének gyanújával nyomoz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »