Gyermekek a Tiszta víz versenyen

Gyermekek a  Tiszta víz versenyen

A víz világnapjára, március 22-ére tájékoztató, oktatási és kommunikációs kampányt szervezett a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséggel partnerségben.

A világnap kapcsán a megye iskolái­nak V–VI. osztályos diákjait hívtuk meg ötfős csoportokban a Tiszta víz című oktatóvideó-versenyre. A tanulók egy rövid, legfeljebb háromperces oktatóvideót készítettek. A győztes csapatokat a laboratóriumban fogadta a Megyei Közegészségügyi Igazgatóság igazgatója, Ágoston László és Robu Melinda főkémikus.

Hírdetés

Íme a két első helyezett csapat: Zelch Anna Barbara, Mózes Nóra, Ficz Kamill, Bálint Tamás, Vargha Zselyke (sepsiszentgyörgyi Gyermekek Palotája, felkészítő tanáruk Pál Béla Vendel), illetve Cocicodar Yannis Rafael, Darocz Maria Raluca, Gal Robert Adrian, Mihoreanu Laurențiu, Vasiliu David Sebastian (sepsiszentgyörgyi Ady Endre Általános Iskola, felkészítő tanáruk Bálint József).

Emlékezetes, tanulságos élmény volt a diákok számára, ahogy dr. Sárkány Emese, Robu Melinda főkémikus, Brînză Ildikó laborasszisztens és Fésüs Attila laborasszisztens bemutatta a laboratóriumokat és komplex munkájukat, amelybe néhány közösen végzett kísérlettel a gyermekek is belekóstolhattak.

Lazăr Klaudia


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »