Gyermekeink is kifütyülték a térdeplő angliai focistákat

Gyermekeink is kifütyülték a térdeplő angliai focistákat

A kezdőrúgás előtt az angol válogatott játékosai a tőlük megszokott módon féltérde ereszkedtek, amivel "a rasszizmussal és gyűlölettel szembeni ellenérzésüket fejezik ki". A BBC tudósítója azt írja, hogy a főként gyerekekből álló közönség teljes mértékben tiszteletben tartotta az angol himnuszt, ugyanakkor a tömegben gúnyolódás és pfujolás volt hallható, amikor az angol játékosok letérdeltek.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a tavaly nyári Európa-bajnokság után eredetileg három zárt kapus mérkőzésekkel büntette a magyar válogatottat a magyar szurkolók viselkedése miatt. Később ezt a büntetést két zárt kapus mérkőzésre enyhítették, és a második zárt kapus meccs lejátszását két évre felfüggesztették.

Hírdetés

Az MLSZ a szabályok adta lehetőséggel élve 14 év alatti gyerekeket hívott meg térítésmentesen a Puskás Arénába a szombati magyar-angol mérkőzésre.

Hungary forced to play game behind closed doors due to fan racism, let in 30,000+ under 14s, who boo England players taking the knee pic.twitter.com/jt652RE310

— Sam Cunningham (@samcunningham) June 4, 2022

(Telex nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »