Gyergyószentmiklós: Vetélkedő a Magyar Kultúra Napja alkalmából

Gyergyószentmiklós: Vetélkedő a Magyar Kultúra Napja alkalmából

Hazádnak rendületlenül címmel vetélkedőt hirdetett a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ VII-VIII. osztályos tanulóknak a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Jelentkezni egyénileg vagy két fős csapatokban január 15-éig lehet.

Vetélkedő a Magyar Kultúra Napja alkalmából

Illusztráció: Barabás Ákos

Hírdetés

A Magyar Kultúra Napja alkalmából meghirdetett vetélkedőn tízkérdéses feladatsort kell kitöltsenek a diákok, amely irodalmi, történelmi és zenei részt is tartalmaz. A Himnusz keletkezésének korszaka és Kölcsey Ferenc is szerepel a tematikában, amelyet Szathmáry Magdolna, Erdős Nándor és Korpos Szabolcs pedagógusok állítottak össze, és ők is értékelik majd ki a pályázatokat – részletezte Fórika Sebestyén, a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ igazgatója.

A vetélkedőre jelentkezni az [email protected] E-levél címen lehet, a versenyző nevének, oktatási intézményének és osztályának feltüntetésével. A kidolgozott feladatsort január 20-áig kell visszaküldeni. Minél hamarabb jelentkezik valaki, annál hamarabb kapja meg a feladatokat, így annál több ideje jut azok kidolgozására. A kiemelkedően teljesítőket értékes könyvcsomaggal jutalmazzák, és minden résztvevő apró figyelmességben részesül.

A díjátadás az Evilági együttes január 23-ai Pilinszkytől napjainkig című hangversenyének kezdetén lesz a színházteremben. 

Barabás Orsolya


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »