“Gyerekkel, kutyával, fiatal nővel mindent el lehet adni”

“Gyerekkel, kutyával, fiatal nővel mindent el lehet adni”

Újra kezdi visszaszerezni az MSZP korábbi szavazóbázisát, miután a kormánymédia felhagyott Simon Gábor nevének emlegetésével. Az országgyűlési választásokon szerzett vereséget követően az MSZP korábbi kampányszakértőjétől is megszabadult, így az októberi önkormányzati választásokra már egy olyan kampányszakértővel készülnek, aki nem a kirekesztettség elleni harcot és toleranciát tartja legfontosabb témának, emellett egy női karaktert helyez a kampány középpontjába. A „gyerekkel, kutyával, fiatal nővel mindent el lehet adni” marketingbölcsességet alkalmazva az MSZP már majdnem beérte a kiskutyákkal pózoló Vona Gábor pártját.

Az MSZP szavazóbázisa júniusban már történelmi mélyponton volt, azóta másfészeresére növelték szavazóik számát. Az Ipsos legfrissebb adatai szerint 10-ről 12%-ra nőtt a párt támogatottsága, ami így lassan beéri a Jobbikét. A biztos pártválasztók körében a Jobbik 19, az MSZP pedig 18 százalékon áll. Az Ipsos szerint a többi párt szavazótábora változatlan.

Hírdetés

Korábban a Fidesz egyszerű karaktergyilkos stratégiát alkalmazott a választások megnyerésére. Az országgyűlési választások előtt egy véletlenszerűen kiválasztott MSZP-s politikus illegálisan szerzett vagyonairól, hamis személyazonosságról és kétes halálesetekről hallhattunk napi rendszerességgel. A „napi 1 Simon Gábor hír” sikeresen vágta földhöz a szocialista pártot, többek között ennek köszönhető a Fidesz kétharmada. Az EP választásokat megelőzően pedig a szélsőjobboldali szavazók elbizonytalanítására volt szükség, így a Kovács Béla kémügyei című előadást lehetett hallani napi rendszerességgel a fővonalú médiából. A második felvonás is sikeres volt, a Jobbik szavazóit sikeresen elbizonytalanította a kormánypropaganda és a Fidesz tarolt az EP-választásokon.

Most, hogy az MSZP és a Jobbik fej-fej mellett halad, közelednek az önkormányzati választások.


Forrás:birkakvagytok.hu
Tovább a cikkre »