Gyerekek feje póznára tűzve, keresztrefeszítések – esztelen vallásháborút folytatnak a védtelenek ellen az Iszlám Állam istentelenjei

Gyerekek feje póznára tűzve, keresztrefeszítések – esztelen vallásháborút folytatnak a védtelenek ellen az Iszlám Állam istentelenjei

Az otthonából több ezer társával együtt elűzött Amel Shamon Nona, moszuli káld érsek, valamint Arthur Serratelli püspök megrázó üzenettel fordult a nyugati világhoz. Az Iszlám Állam brutális eszközökkel megsemmisítette az egyik legősibb keresztény közösséget Irakban. Maalulában, ahol a mai napig Jézus nyelvét beszélték, tűzzel-vassal kényszerítették az iszlám felvételére a keresztényeket. Karakosban gyerekeket fejeztek le és akinek a fejét nem póznára tűzték, azt élve temettek el.

„A szenvedésünk az európai és nyugati kereszténység sorsának az előszele” – nyilatkozta még augusztusban az olasz Corriere della Serának Amel Shamon Nona, moszuli káld érsek, akinek az Iszlám Állam terrorszervezet verte szét közösségét Irakban. „Próbáljanak megérteni engem. Az önök liberális és demokratikus elvei egy fabatkát sem érnek itt. Meg kell érteniük a közel-keleti realitást, mert egyre több muszlimot engednek be országaikba. Önök is veszélyben vannak. Erős és bátor lépésekre van szükség, még ha azok ellentmondanak az elveiknek, akkor is. Azt hiszik, hogy minden ember egyenlő. De ez nem igaz: az iszlám nem vallja ezt. Az önök értékeik nem a muszlimok értékei. Ha ezt nem értik meg elég hamar, önök annak az ellenségnek lesznek az áldozatai, akit önök engedtek be az otthonukba” – fogalmazott érthetően kétségbeesett üzenetében a káld érsek.

Mark Coleridge, Brisbane érseke ugyanakkor azt hangsúlyozza, hogy a valódi iszlámhoz – és természetesen Istenhez – magához nincs köze a muszlim fiatalok tömegeit megtévesztő, őket a szélsőséges barbarizmus útjára vezető “kalifátusnak”.

Arthur Serratelli püspök pedig a katolikus hírügynökség oldalán hozta le beszámolóját, ahol arra figyelmeztet, hogy James Foley barbár lefejezése egy másik horrorra, a közel-keleti kereszténység szisztematikus lefejezésére hívta fel a figyelmet: legalább egymillió olyan keresztényről tud, akiket meggyilkoltak, vagy elüldöztek vallásuk miatt az iszlamista radikálisok. „A barbár lefejezésekről, keresztrefeszítésekről, a nemi erőszakról és a gyermekgyilkosságokról nem mindig számolnak be. Szíria, ahol sokáig szomszéd volt a két vallás, ma horrorisztikus tettek hazája lett” – fogalmaz a katolikus vezető.

Helyi katolikus forrásokra hivatkozva Serratelli az írja: az iszlamista fanatikusok több fiatalt keresztre feszítettek, akik nem voltak hajlandók felvenni az iszlámot. Egy alkalommal a keresztrefeszített fiú apjávalvégignézették a rémtettet, majd meggyilkolták őt is. Mint írja, voltak olyan beszámolók, hogy várandó keresztény nőknek a méhéből vágták ki a magzatokat, majd a köldökzsinórnál fogva felkötötték őket.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »