“Gyere ide Viktor, különben bunkó vagy! Nekünk is van fesztiválunk!”

“Gyere ide Viktor, különben bunkó vagy! Nekünk is van fesztiválunk!”

Régi és sokszor leírt tételünk szerint a mi haladó ellenzékünk egyetlen szerepe a mi szórakoztatásunkról való gondoskodás. A Momentum Mozgalom feltűnésekor pedig éreztük, most valami tényleg igazán vicces fog történni. Mint annyiszor, most se tévedtünk.

Történt, hogy e nagysikerű mozgalom elnöke ]]>vitázni hívta Orbán Viktort]]>. Nem is csak úgy, simán valami tévéstúdióba, hanem egyenesen az általuk szervezett minifesztiválra, amiről még az egyébként óriási rajongójuk, a 444 is kénytelen volt egy könnyfakasztóan szomorkás beszámolót rittyenteni, mivel a tökéletesen érdektelen előadókat egy pár tucat gimnazistából és idősödő munkásőrökből álló elegy figyelte méla unalommal. A nagy áttörés ezek szerint még várat magára, hiába van állítólag Pesten már 9 százaléknyi szavazójuk.

Ezt a kihívást – attól eltekintve, hogy magát komolyan vevő ember nem tarthatja párbajképesnek a Szívtipró Gimi legmenőbb csávóját – ugye már csak azért sem lehetett elfogadni, mert korábban Bibi (szül: Benjámín Netanjáhú, izraeli miniszterelnök) társaságában bandáztak Pesten meg a V4-ekkel (szül: Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország), aztán némi vizes vébé, most meg az évenként ismétlődő háborús uszítás (szül: nagyszerű beszéd a miniszterelnök úrtól, ami miatt szívükhöz kapnak a liberálisok és mi ezen megint csak rendkívül jól szórakozunk). Ha jól számolok, pont Bibit kellett volna otthagynia és lemennie a vitázni Andriskával. Most valljuk be, azért államférfi nem tesz talán olyat, hogy figyelj, te zsidó, van sör a hűtőben, nekem most dolgom van, lezúzok a Bánkitóra fesztiválozni a fiúkkal. Ha hazamész, húzd be rendesen a kapuajtót, valaki megint rágót tett a zárba. Távirányító a kanapén.

Értem én, hogy lassan azért ők is ráébrednek saját korlátaikra. Észlelik, megfigyelik, higgadtan (szül: Index-módra) elemzik azt a jelenséget, mely szerint pár tucat szerencsétlenen túl nem igazán akarnak velük tömegek együtt párologni egy koszos kis sátorban meg horgászbotot faragni délután, miközben Orosz Anna ledídzsézi a kokódzsambót nekik, és hát kellene egy sztárvendég. Persze nem sztárgázsival, hanem a gyere el, vagy bunkó vagy alapon. Mily meglepő, nem ment el. Pedig megint olyan mesterien volt ez kitalálva.

Hírdetés

Nyilván a miniszterelnök úr sok elfoglaltsága miatt nem tudott rendesen válaszolni neki, így mint hű propagandistája, megteszem helyette:

Azért a tisztesség kedvéért csak odaírom így a fogalmazás végére: mindannyian meglepődtünk azon, hogy sikerült megszervezni egy fesztivált. Az eddigi baloldali haladármozgalmaknak többé-kevésbé egy büfé üzemeltetése is meghaladta a képességeiket, ők meg egyenesen többnapos fesztivállal indítottak. Oké, biztos segített apu és anyu, de akkor is. Kalapot le!

]]>www.tutiblog.com]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »