Gyáva és pszichopata a miniszterelnök a főváros feje szerint

Gyáva és pszichopata a miniszterelnök a főváros feje szerint

Gyáva pszichopatának nevezte India miniszterelnökét kedden Delhi vezetője a két politikus közötti hatalmi harc legújabb fejleményeként, miután állítása szerint a  szövetségi hatóságok a kormányfő utasítására átkutatták irodáit.

Arvind Kedzsrival, a 16 milliós delhi fővárosi közigazgatási körzet főminisztere a Twitteren jelentette be, hogy az indiai központi nyomozóiroda (CBI) házkutatást tartott hivatalában. Később közölte, hogy szerinte a házkutatást Narendra Modi miniszterelnök utasítására hajtották végre, aki

„nem bír el velem politikailag, ezért ilyen gyávaságra szorítkozik”.

Hírdetés

„Modi gyáva és pszichopata”

 – írta a Twitteren az indiai főváros vezetője. A CBI egy neve elhallgatását kérő tisztviselője ugyanakkor azt mondta, hogy nem Kedzsrival, hanem a delhi kormányzat főtitkára, a korrupciós vizsgálat alatt álló Radzsendra Kumár irodáit kutatták át. A kormány pedig azt közölte, hogy a CBI független szervezet, amelyet a kormányfő nem utasíthat semmire. Erre reagálva Kedzsrival hazugnak nevezte a nyomozóhatóságot és a kabinetet, és folytatta a vádaskodást a Twitteren.

A központi kormány és a delhi vezetés azóta hadakozik egymással, hogy februárban a főpolgármester, Arvind Kedzsrival ellenzéki pártja, a Közemberek Pártja hatalmas győzelmet aratott a fővárosi választásokon a Modi vezette Indiai Néppárttal szemben. Kedzsrival szerint Modi azóta megpróbálja szabotálni a fővárosi vezetés munkáját, és meg akarja akadályozni, hogy országos politikai mozgalmat építsen ki helyi sikereire támaszkodva.

A kabinet ezzel szemben Kedzsrivalt vádolja azzal, hogy a kormányfő heves és alaptalan bírálatával próbál reklámot csinálni magának, illetve hogy a kabinetre akarja kenni a városvezetés hibáit.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »