Gyárfásnak nyilván nem kell 12 évtől tartania

Gyárfásnak nyilván nem kell 12 évtől tartania

A Fővárosi Főügyészség Gyárfás Tamásnak tizenkét év fegyház kiszabását és a közügyektől való tízéves eltiltását javasolja majd a Fenyő-gyilkosság perében -felbujtói szerepkörének teljes körű beismerése esetén – a per-előkészítő ülésen, amelyet még ősszel kitűzhet a Fővárosi Törvényszék – írja a Magyar Nemzet.

A vádiratot alátámasztó legfontosabb bizonyítékok között ott vannak a hatóság szerint azok a Gyárfás bűnösségét valószínűsítő hangfelvételek, amelyeket éppen Portik Tamás rögzített a 2000-es években.

A Portikkal szembeni indítvány lényege, hogy az 1990-es évek közepétől üzleti vita, és hatalmi harc alakult ki a Vico médiabirodalmat vezető Fenyő János és Gyárfás Tamás között. Gyárfás 1997 évben elhatározta, hogy megöleti Fenyőt, ezért egy harmadik személyt (a Magyar Nemzet cikke szerint Tasnádi Pétert) bízott meg a feladattal. Ő azonban ezt nem teljesítette, ezért Gyárfás Portikhoz fordult, aki Josef Rohácot vette rá Fenyő megölésére. Rohác 1998. február 11-én a késő délutáni órákban a Budapest, II. kerület, Margit utcában a feltorlódott forgalom miatt a gépkocsijában várakozó Fenyőhöz lépett, és egy gépfegyverrel kivégezte.

Hírdetés

A Magyar Nemzet értesülései szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda, valamint az 1990-es évek alvilági leszámolásai miatt indult eljárásokat irányító belügyminiszteri megbízott, Horváth András továbbra is nyomozást folytat a Fenyő-ügy merénylőinek elfogása és bíróság elé állítása érdekében. A jól előkészített és végrehajtott kivégzésben ugyanis legalább tucatnyian vehettek részt a merényletért elítélt Josef Rohácon kívül, köztük a bérgyilkos sofőrje.

A Fővárosi Főügyészség július végén jelentette be, hogy vádat emelt Gyárfás Tamás ellen Fenyő János megölése ügyében felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt.

The post Gyárfásnak nyilván nem kell 12 évtől tartania appeared first on HUNHÍR.info.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »