Gyárfás: Úgy állította be a lány, hogy megerőszakolták

Gyárfás: Úgy állította be a lány, hogy megerőszakolták

Felemásan nyilatkozott Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke Kiss László régi-új nemierőszak-ügyéről az ATV Egyenes Beszéd című műsorának szerdai adásában.

Gyárfás az ATV-ben azt közölte, csak annyit tudott, hogy Kiss László súlyosan vétkezett, és „valami nőügyről van szó”, a részletekről a sajtóból értesült. A szövetségi kapitányra hivatkozva azt mondta, az áldozat egy tekintélyes ember lánya volt, aki kapható volt, de később az egészet úgy állította be, hogy megerőszakolták. Hozzátette ugyanakkor, az eset nem volt ismeretlen az úszósport vezetőinek számára, Kiss László akkor megbűnhődött, ezért álltak ki mellette most.

Kitekerné a nyakát, de hagyná megújulni

Hírdetés

Kiemelte, nem a szakember, hanem az a hölgy az áldozat, aki ezt az egészet elszenvedte, és szerinte erkölcsi szempontból rosszul döntöttek azok, akik az eset után hagyták dolgozni Kiss Lászlót. Elmondta, ha ez a saját lányával történik, 62-ben kitekeri az elkövető nyakát és utána nem engedi tovább edzősködni, később pedig úgy fogalmazott, teret kell adni az emberek megújulásának. „Kapott erkölcsi bizonyítványt, akkor mindenki őrült volt korábban, hogy hagyta dolgozni?” – tette fel a kérdést Gyárfás.

Csoda és erkölcs

Kiss László szerinte csodát művelt, nemzetközi tekintélyt vívott ki magának és mindenki becsüli, majd közölte, jogilag elévül a bűncselekmény, de erkölcsileg soha. Azt nem tudta megválaszolni, miért csak húsz hónapot kellett letöltenie a szövetségi kapitánynak a hároméves büntetésből.

Kiss Lászlóról kedden írta meg a Privátkopó.hu internetes portál, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. Az MNO információja szerint Kiss egy, a politikával jó kapcsolatot ápoló pártfogónak köszönhette, hogy a rá kiszabott három év helyett egy év nyolc hónap után szabadult. A Fullánk.com abban az időben ismert olimpikonról ír, aki segített Kissnek a korábbi szabadulásban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »