Gyárfás Tamás megvédte Hosszú Katinkát

Hivatalos tájékoztatás Hosszú Katinka jelentési kötelezettségeiről.

A Magyar Úszószövetség elnöke, Gyárfás Tamás a Swimvortex szakportálon megjelent, a Hosszú Katinka jelentési kötelezettségeiről, valamint a versenyző és a szövetség közötti nézeteltérésről szóló cikkre reagált. A szövetség elnöke hivatalos nyilatkozatot küldött az újság szerkesztőségébe.

Gyárfás kijelenti, hogy Hosszú Katinka a versenyidőszakon kívül is minden alkalommal időben tájékoztatott a hollétéről, elérhető volt a doppingellenőrök számára. A közlemény magyar nyelvű változatát közöljük.

Hírdetés

„A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) mindössze azt szerette volna, ha a versenyző Kiss László szövetségi kapitányt közvetlenül tájékoztatja a tartózkodási helyéről, hogy ne más forrásból kelljen megtudnia, éppen hol edz vagy versenyez. Ez az eljárás jellemzi a kapitány és a versenyzők kapcsolatát évek óta és ennek adott nyomatékot a Magyar Úszó Szövetség a hét elején megjelentetett nyilatkozatában.

Nem sokkal a nyilatkozat megjelenése után Hosszú Katinka elküldte a szövetségünknek az austini, a nizzai és az amiens-i versenyre szóló rajtkérelmét, amelyet a MÚSZ azonnal visszaküldött a versenyzőnek.

Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy Hosszú Katinka mindig eleget tett a tartózkodási helyével kapcsolatos jelentési kötelezettségeknek és a doppingellenes mozgalomban betöltött szerepe – ahogy a MÚSZ-é sem – soha nem volt megkérdőjelezhető”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »