Gyárfás nagyon izgul egy cikk miatt – nekiment a Nemzeti Sport Felcsútról jött főszerkesztőjének

Gyárfás nagyon izgul egy cikk miatt – nekiment a Nemzeti Sport Felcsútról jött főszerkesztőjének

Gyárfás Tamás leköszönő úszóelnök egy, a cégéről készülő Nemzeti Sportban csak hétfőn megjelenő cikk miatt bírálta élesen a sportnapilap nemrég kinevezett főszerkesztőjét. Gyárfás összefüggést vél felfedezni Szöllősi György Felcsútról való átigazolása és az „álhíreken, névtelen forrásokból származó, ellenőrizetlen és hamis információkon” alapuló ellene folytatott lejárató kampány között.

A Nemzeti Sport kérdéséiből szűrte azt le Gyárfás Tamás, hogy a napilapban hétfőn a cégéről megjelenő cikk csúsztatásokat a fog tartalmazni, ezért még vasárnap este megkereste közleményévél az országos lapokat.

A még meg sem jelent cikk Gyárfás cége, a St. Plusz Kft. és a nemzetközi szövetség (FINA) közötti kapcsolatot firtatja. Ezzel azt szeretné bebizonyítani a főszerkesztő, hogy az úszóelnök a FINA-magazinjából származó bevételekkel machinált.

Gyárfás ezt viszont nem hagyta szó nélkül, mint írta vasárnap:

„Gyárfás Tamás rendkívül sajnálja, hogy az egykor nagy hagyományú lap az új főszerkesztő beiktatása óta sosem látott mélységekbe zuhant”.

Hírdetés

Arra is megvan a válasza, hogy mi állhat Szöllősi motivációja mögött.

„A kampány hátterében az áll, hogy Szöllősi György még a Magyar Sportújságíró Szövetség elnökeként tavaly 5 millió forint támogatást kért Gyárfás Tamástól a Sportcsillagok Gálája eseményhez, ám Gyárfás Tamás nem kívánta ezzel az összeggel csökkenteni akár a magyar úszósport támogatására, akár a jövő évi világbajnokság előkészítésére folyósított kormányzati forrásokat. Szöllősi György azóta Facebook-oldalán rendszeresen gyalázza Gyárfás Tamást, illetve a hozzá kapcsolódó rendezvényeket, így például a tavaly januári FINA-gálát is, amelyen egyébként VIP-meghívottként maga is részt vett.”

Végül közli:

„Gyárfás Tamás ezúton jelzi, hogy bármilyen témában, bármilyen állítás kapcsán készen áll egy nyílt vitára Szöllősi Györggyel, bármelyik, ennek teret adó televíziós csatornában élő adásban; a főszerkesztő vállalja fel arccal az állításokat, lapja ne csupán aláírás nélküli cikkeket közöljön, névtelen forrásokra hivatkozzon.”

Szöllősi György 2006-tól dolgozott a felcsúti Puskás Akadémiánál. Azután jött el onnan, hogy kenyéradójához, Mészáros Lőrinchez került mások mellett a Nemzeti Sport is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »