Gyanús kommandósok, “náci eszmék” a német hadseregben

Gyanús kommandósok, “náci eszmék” a német hadseregben

Több mint ötszáz „szélsőséges jobboldali” eszméket valló tagja van a német haderőnek (Bundeswehr), ráadásul úgy tűnik, hogy a kis létszámú, különleges kiképzésben részesülő elit alakulatok a „radikális eszmék melegágyai”, derült ki a Welt am Sonntag tegnapi számából.

A német vasárnapi lapnak a szövetségi katonai elhárítás (MAD) elnöke, Christof Gramm elmondta: 2019-ben 360 új esetet regisztráltak a nyilvántartásban, így jelenleg 550 Bundeswehr-katonára vár kivizsgálás a „náci eszmékkel való szimpatizálás” miatt. Hozzátette, a „szélsőségességet” 14 esetben már bizonyították, ebből nyolc katona szimpatizált a „radikális jobboldali eszmékkel”. További negyven olyan esetet is regisztráltak, ahol nyilvánvalóvá vált: a katonák egyáltalán nem tartották tiszteletben a szélsőliberális német alkotmány „értékeit”, nem érezték magukra nézve kötelezőnek a cionista alaptörvényben leírtakat.

Hírdetés

Az utóbbi években egyébként számos, a hadsereget támadó eset járta be a német sajtót, kezdve az egymást nemzetiszocialista karlendítéssel üdvözlő katonákról szóló rikoltozással, a Harmadik Birodalom idejéből származó relikviákat gyűjtő főhadnagyig, a német kormány, illetve a védelmi tárca emiatt egyre komolyabban veszi a biztonsági erők ideológiai megregulázását. Christof Gramm éppen ezért az ellenőrzések fokozott növekedésével magyarázta a „problémás esetek” megszaporodásának számát, kétségtelen azonban, hogy a hazafias eszmék legtöbb esetét az egyik speciális kommandós egységen belül regisztrálták. Az 1996-ban alapított KSK (Kommando Spezialkräfte) a német hadsereg elit egysége, amely elsősorban a válságtérségekben foglyul ejtett német túszok kiszabadításáért felel. A hét végén nyilvánosságra hozott adatok szerint a jelenleg feldolgozás alatt álló, „náci eszmékkel való szimpatizálást feltételező” esetek húsz százaléka a KSK-n belül merült fel, ami az alakulat kis létszámát tekintve az ötszöröse a Bundeswehr más egységeiben előforduló eseteknek.

A KSK egyébként azután került a zsidó-liberális támadások kereszttüzébe, miután 2017-ben nyilvánosságra került: az elit alakulat egyik tagja, Franco Albrecht magát menedékkérőnek kiadva tervezett olyan merényleteket, amelyeket radikális iszlamista terrortámadásként akart beállítani azzal a céllal, hogy a Németországban élő iszlamista megszállókra terelje a gyanút. A férfit letartóztatták, és terrorizmussal kapcsolatba hozható bűncselekmények kitervelése miatt fog bíróság elé kerülni. Gondosan kitervelt tevékenysége nyomán azonban annak a gyanúja is felmerült a MAD vezetőségében, hogy egy árnyékhadsereg működik a német katonaságban. Christof Gramm azonban mostani nyilatkozatában cáfolta az ezzel kapcsolatos pletykákat: mint mondta, a vizsgálódások során nem találtak arra utaló nyomot, hogy egy, az állam megdöntését célul kitűző „erőszakos, szélsőjobboldali eszméktől fűtött” csoport szervezetten működne a hadseregen belül, ugyanakkor szerinte minden katonának kötelessége, hogy jelentse az antinémet alkotmánnyal szemben ellenséges érzelmekkel szimpatizáló hazafias kollégákat.

(Forrás: Magyar Nemzet nyomán)


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »