Gyanús gázszag miatt kellett kiüríteni egy budapesti iskolát

Gyanús gázszag miatt kellett kiüríteni egy budapesti iskolát

Ki kellett üríteni Budapesten egy XXIII. kerületi általános iskolát, mert szúrós szagú gázt éreztek szerda reggel – közölte az MTI-vel a Fővárosi Katasztrófavédelmi főigazgatóság helyettes-szóvivője.

Kiss Ádám közölte: nem sokkal háromnegyed nyolc előtt érkezett a jelzés, hogy egy XXIII. kerületi általános iskolában szúrós szagot éreznek. A fővárosi tűzoltók kiérkezése előtt 500 diák hagyta el az iskolát – tette hozzá.

A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amelynek eredménye szerint veszélyes anyag jelenlétét nem lehetett kimutatni a levegőben.

Hírdetés

Az MTI értesülése szerint a Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskolában 70 gyerek panaszkodott rosszullétre, róluk a helyszínre érkező mentők gondoskodtak.

Győrfi Pál az MTI érdeklődésére telefonon elmondta, hogy tíz mentőautót riasztottak a helyszínre, és az elsődleges információk szerint egyik gyermek sincs súlyos állapotban, sőt kollégái semmilyen "komoly" sérülést nem találtak.

A gyerekek arról számoltak be, hogy szúrós szagot éreztek, majd torokkaparás, szédülés jelentkezett náluk – tette hozzá, azzal együtt, hogy 30-35 gyereket vihetnek be, ha ez szükséges, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, ahol további vizsgálatokat végezhetnek rajtuk.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »