Gyalog indultak Bécs felé – Ausztriában is lezárták az autópályát

Gyalog indultak Bécs felé – Ausztriában is lezárták az autópályát

Ausztriában is le kellett zárni az autópályát, a miklóshalmi táborból több száz migráns gyalog indult Bécs felé. A határra egész nap folyamatosan érkeztek a menekültek a Keleti pályaudvarról. Nyugatra csak Hegyeshalomig járnak a szerelvények, visszafelé pedig a hét végéig nem indul egyetlen járat sem. Röszkén sem csökken a migrációs nyomás.

Csoportokra osztották a menekülteket a rendőrök a Keleti pályaudvaron, ezután szállhatnak vonatra, azonban csak Hegyeshalomig viszik őket, Ausztria ugyanis csütörtök óta nem fogad vonatokat Magyarországról. Péntek délelőtt pedig az autópályát is lezárták a határnál. A győri rendőrök később a 165-ös kilométernél mindenkit az M15-ös autóútra tereltek, Pozsony felé, a többi autóst pedig a határon fordították vissza.

Hírdetés

A migránsok Hegyeshalomról gyalog indultak át a miklóshalmi (nickelsdorfi) táborba. Innen buszokkal szállították őket Bécsbe.
A migránsoknak azonban az osztrák hatóságok sem voltak elég gyorsak. Ezért több százan gyalog indultak a Bécsbe vezető A4-es sztrádán. Az autópályát is ezért kellett lezárni a határtól egészen az osztrák fővárosig. Egy kilométeres séta után a migránsok buszra szállhattak, akinek volt pénze, taxiba ült.  

Közben Röszkénél soha nem látott tömeg lépte át a szerb–magyar határt, péntek délután fegyveres katonák is megjelentek. A nagy tömeg és a hidegebb időjárás miatt egyre türelmetlenebbek a migránsok.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »