Gyalázkodó privát üzeneteket kapott Marco Rossi

Gyalázkodó privát üzeneteket kapott Marco Rossi

A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya korábban már beszélt arról, mi a véleménye a „hamis szurkolókról”, most több fontos részletre rávilágított az őszi világbajnoki selejtezősorozat kapcsán.

Interjút adott a molcsapat.hu-nak Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya. A cikkből kiderül, hogy hiába a nyári Eb-döntős Anglia otthonában vb-selejtezőn elért 1–1, nem boldog a kapitány.

Marco Rossi arról számolt be, hogy nem az Eb-n látott mentalitással érkeztek vissza a válogatotthoz a játékosok, „nyugodtabbak, lazábbak voltak, és nem tudtak megfelelő mentális állapotban pályára lépni. Ennek volt köszönhető, hogy az angolok ellen a hajrában teljesen szétestünk” – idézik Marco Rossit a hazai 0–4 kapcsán.

„Nem tudtunk végig koncentrálni, és a taktikához sem tartottuk magunkat,

a súlyos vereség pedig rányomta a bélyegét a másik két szeptemberi selejtezőre is”

– mondta.

Szalai Ádám kiesése sok gondot okozott, az edző úgy látja, ő a meghosszabbított keze a pályán, az öltöző vezére, biztos pont a közösségen belül, a vezérüket veszítették el. Azt mondta Rossi,

Hírdetés

a magyar bajnokságban pillanatnyilag nincs nemzetközi szinten bevethető középcsatár.

„Érzelmileg nagyon megviseltek az elmúlt hetek – sóhajtott Rossi. – (…) Arra számítottam, hogy a csapattal felhalmoztunk annyi bizalmi tőkét, amit nem tud elsodorni néhány rosszul sikerült mérkőzés. Tévedtem.”

Kiderült, privátban gyalázkodó üzeneteket kapott. „Nemzeti hősökből idióták lettünk alig néhány hét leforgása alatt” – summázott.

Azt mondja, játéktudásban az albánok (mindkétszer 1–0-ra kaptunk ki tőlük a vb-selejtezősorozatban) jobbak a magyaroknál:

„Míg Albánia négy topligás futballistát tud becserélni (három Serie A- és egy La Liga-játékos) ellenünk, addig nekünk a keretben összesen van ennyi.”

Azt mondja, szervezettséggel, küzdeni tudással és alázatos játékkal egy-egy meccsen lehet palástolni az ellenfelek és köztünk meglévő tudásbeli különbséget, de attól a szakadék még ott marad. „Az elvárhatónál többször sikerült átugranunk azt a bizonyos szakadékot, és ezért tiszteletet érdemelnek a fiúk, nem gyalázkodást az első alkalom után, amikor mégsem sikerül” – mondta.

Megtudhattuk azt is a beszélgetésből, hogy mivel a kezdőcsapat fele hiányzott a Wembleyben a világranglista negyedikje ellen, nem számított pontszerzésre.

A végszó is szenvedélyes: „Szeretem a csapatomat, és hiszek a játékosokban, többek között pont azért, amit Angliában mutattak. Magukba tudtak nézni, és találtak ott bent valamit, amit a csapat szolgálatába tudtak állítani, márpedig erre csak az képes, aki tényleg mindent megtesz a győzelemért.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »