Gyalázat Berlinben – Heti progresszió (CCXII. rész)

Gyalázat Berlinben – Heti progresszió (CCXII. rész)

Lassan, de biztosan közeledünk az év végéhez, így elérkezett 2023 utolsó előtti Heti progressziója is. Lássuk hát, miből gazdálkodunk így december utolsó harmadában! A beküldött anyagokat most is mindig, köszönöm, a [email protected] pedig továbbra is töretlenül üzemel.

3. Még tavaly történt, hogy a Rockstar Games legnagyobb videójáték-sorozatának számító Grand Theft Auto fejlesztés alatt álló VI. részéből videók szivárogtak ki egy egy fiatal hackernek „köszönhetően”. Noha az anyagot sikerült hamar eltávolítani, így is pótolhatatlan kár érte a csapatot, ítélet azonban csak most született az ügyben.

A letartóztatásakor még kiskorúnak számító hacker a Lapsus$ nevű hackercsapattal hozható összefüggésbe, akik már több nagy cég digitális hálózatába betörtek, adatokat loptak, zsaroltak, stb. A GTA-t kiszivárogtató illető is zsarolta a Rockstar-t, ez természetesen súlyosbító körülmény volt a tárgyaláson.

Ítélet végül 2023. december 21-én született, e szerint a ma már 18 éves hackert határozatlan idejű kórházi kezelésre ítélték, magyarul egy kórházbörtönhöz hasonlító intézményben kell tengetnie maradék napjait. A szigorú ítélethozatalhoz az is hozzátartozik, hogy a Kurtaj névre hallgató hacker nem bánta meg tetteit, sőt, közölte, hogyha újra lesz rá lehetősége, ismét bűnözni fog a virtuális térben.

Kurtaj amúgy autista, a Rockstar Games rendszerét pedig egy hotelból törte fel, ahol rendőri védelem alatt szállt meg, ugyanis egy korábbi bűncselekményért óvadék ellenében volt szabadlábon.

A Lapsus$ ellen már többször folytak büntetőperek más kiberbűncselekmények miatt is, a csoport javarészt fiatalokból áll.

Hírdetés

2. Könnyen fordulhat át rémálomba a karácsony, ha valaki ilyen ajándékot talál a fa alatt. Reméljük, hogy az olvasónk által beküldött kép jelenetét senkinek nem kell átélnie a ma este folyamán, ennél még az is jobb, ha valaki léggitárt kap ajándékba.

1. Meglehetősen undorító módon ünnepli a karácsonyt a berlini protestáns egyházkerület, ugyanis szentestén LMBTQ tematikájú betlehemi előadást szerveznek a Friedrichshain kerületben található Galilei-templomban. A „karácsonyi” előadás egy leszbikus párról szól, a rendezvény apropóját pedig a „szegény, magányos LMBTQ-emberek” profilra építették fel, ugyanis a szervezők szerint a műsor célja: „hogy megszólítsa azokat az embereket, akik ki vannak zárva a karácsonykor a hagyományos családmodell képéből, és ezért gyakran egyedül töltik ezt az estét”.

A műsor tematikája szerint Mária és József egy leszbikus pár, akik egy hostelt keresnek a sivatagban, hogy gyermekük békés körülmények között születhessen meg. Ezt követően Jézus születése összehozza a deviánsok baráti társaságát, hogy aztán egy sokszínűséget ünneplő valamibe fulladjon bele az egész előadás. Ha azonban ennyi nem elég, az ünnep szellemében biztos, ami biztos, de még egy transzvesztita show-ra is hivatalosak a nézők egy közös étkezés keretében.

“Folyamatosan új, kortárs formákat fejlesztünk ki annak érdekében, hogy hitünk tartalma világos maradjon. Egy furcsa betlehemes játék tökéletesen illeszkedik a korunkba és városunkba” – gúnyolódik a szebb napokat látott fővároson Silke Radosch-Hinder szuperintendens. A rendezvényt egyházi adókból finanszírozzák.

Nos, biztos vagyok benne, hogy egy sokak által manapság méltatlan módon gyűlölt bajszos úr vezetése alatt a szuperintendens rendezvényszervezés helyett a méltó helyén lenne, de hát ma már nem ilyen világot élünk ugyebár.

Én mindenesetre ismételten köszönöm a figyelmet, hamarosan jelentkezem az év utolsó Heti progressziójával.

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »