Gyakorlatilag hülyére keresi magát a liberális belga fogtündér

Gyakorlatilag hülyére keresi magát a liberális belga fogtündér

Egy friss kutatás kimutatta, hogy az Európai Parlament számos tagja százezer eurókat tesz zsebre még uniós fizetésén túl is. A jövedelemszaporítók közt vezető helyet foglalt el a szélsőliberális és magyarellenes Guy Verhofstadt, aki zsíros mellékállásokkal egészíti ki amúgy is tetemes képviselői juttatásait.

A belga politikus képviselői fizetése évi 31 millió forintnak megfelelő összeg, ehhez pedig még hozzájön az, hogy 2014 óta 920 614 (298,8 millió forint) és 1 425 000 euró (462,3 millió forint) közötti bevételre tett szert többek között Sofina nevezetű befektetési cég igazgatójaként – ebben az összegben benne van még kilenc másik mellékállása is.

A parlamenti képviselőknek 2012 óta kötelességük vagyonnyilatkozatukban feltüntetniük külsős forrásból származó anyagi jövedelmeiket, ezeket azonban nem tárolják központilag, és nem kötelesek a képviselők pontos értékeket megadni. Elég, ha havonta csak megbecsülik ezt a vagyont.

A belga politikus szóvivője azt állította, hogy Verhofstadt mindig tisztán és átláthatóan elszámolt pénzügyeivel. Ugyanakkor ezek a többletbevételek számos aggodalomra adnak okot. Hiszen így nagyobb a valószínűsége az összeférhetetlenségnek, és felmerülhet az a kérdés, hogy kinek az érdekeit is képviseli az, aki az Európai Parlamentbe ül be? Az európai polgárokét vagy a hihetetlen pénzeket mozgató lobbi-és multicégekét?

Hírdetés

Mindenesetre elég elképesztő a tény, hogy ha a fenti számokat nézzük, Verhofstadt vagyona 2014 óta évi 105,7 millió forint és 146,6 millió forint között mozog.

Forisek Ádám – www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »