Gy. Németh Erzsébet idegen tollai

Gy. Németh Erzsébet idegen tollai

Különösen veszélyhelyzetben, amikor minden a járvány megfékezése körül forog.

Persze a józan embereknél, de nem a fővárosban. Az új vezetés agyában ezúttal is a mindenáron való politikai haszonszerzés vérere lüktet, ami az „önzetlen védekezés” sztanioljába csomagolva jelenik meg, ezúttal a jó emberek álarcát felöltve. Miközben most sem szívből jövő humanitásról, hanem ezúttal is egyszerű átverésről, idegen tollakkal való ékeskedésről van szó.

A lényeg: kedden ülésezett a fővárosban az operatív törzs. Utána Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes Karácsony Gergely jelenlétében és a polgármester Facebook-oldalán voltaképpen két videóüzenetben is beszélt a rászoruló gyerekek közétkeztetésének megoldásáról. Gy. Németh a témában ezt mondta: „A koronavírus okozta veszélyhelyzetben a főváros fontosnak tartja, hogy a gyermekek étkeztetését biztosítsuk. Ezért ma abban maradtunk, hogy akik eddig is a fővárosi önkormányzattól kapták meg az ebédet, azoknak a továbbiakban is biztosítjuk, amennyiben hátrányos helyzetűek, halmozottan hátrányos helyzetűek vagy eddig is kedvezményes étkeztetésben részesültek.”

A bibi ott van, hogy a fővárosnak nincs az állami normatíván felül, saját költségvetéséből finanszírozott ellátási kötelezettsége. Itt olyan kötelező alapfeladatról van szó, amelyet a kormányzat ruházott rájuk, biztosítva a hozzá szükséges pénzügyi eszközöket. A rászoruló gyerekekhez pedig az élelem a kerületi önkormányzatokon keresztül jut el, tehát a fővárosnak még érdemi szervezési feladata sincs az ügyben. Csak előtérbe tolakszik és úgy tesz, mintha lenne. A kormány pénzén akar szavazókat toborozni, hogy 2022-ben győzzön az ellenzéki összefogás. (Van ugyan a saját és esetleg a cégek, intézmények dolgozói részére fenntartott óvoda, bölcsőde, de ez a fővárosi rászoruló gyerekekhez képest annyira elenyésző, hogy szabad szemmel alig látható.)

Nehéz erre a magatartásra szavakat találni. S az sem meglepő, hogy Gy. Németh ezen félrevezető kommunikációja Karácsony Gergely jelenlétében, az ő jóváhagyásával történik.

Hírdetés

Nincs ebben semmi új! – mondhatja valaki.

Tényleg nincs. A korrekt, egyenes beszéd soha nem volt az erőssége az ellenzéki vezetésű fővárosnak.

Még szerencse, hogy idegen tollakkal tényleg csak ékeskedni lehet, repülni azonban nem.

Horváth K. József – www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »