Guy Verhofstadt új világrendet akar birodalmakkal

Guy Verhofstadt új világrendet akar birodalmakkal

Az EU Brexit-koordinátorának, Guy Verhofstadtnak az a kijelentése, hogy a holnap világrendje „birodalmakon alapul”, a közösségi média gúnyolódásával és azzal a politikusi vádakkal találta magát szemben, hogy az ilyen retorika a normalitás határán kívül esik.”

Verhofstadt belga európai parlamenti képviselő, aki szombaton Bournemouthban a Liberális Demokraták Pártjának konferenciáján vendég felszólaló volt, azt mondta a közönségnek, hogy a világrend nem csupán a nemzetállamokról szól, hanem a birodalmakról, például az Európai Unióról.

A holnap világrendje nem a nemzetállamok vagy országok alapjául szolgáló világrend. Ez egy új világrend, amely a birodalmakon alapul.

Hírdetés

Verhofstadt azt állítja, hogy olyan országoknak, mint Kína, India és az Egyesült Államok, inkább a birodalmak jellemzői vannak, mint a nemzetállamoknak, népességük nagysága és a világra gyakorolt ​​befolyásuk miatt, és emiatt az EU-nak reagálnia kell.

Az európai parlamenti képviselő nyilatkozatai ugyanakkor megfeleltek annak a feltételezéseknek, hogy mind az ember, mind a retorikája „őrült”.

The post Guy Verhofstadt új világrendet akar birodalmakkal appeared first on .


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »