Gusztustalan: zsarolással kényszerített a CNN egy tizenévest a videója törlésére

A vadliberális lakájmédia zászlóshajója, a CNN minden egyes esetben jól megtervezett koreográfia szerint kapkod levegő után, ha egy-egy „komikus” Donald Trump vagy követői legyilkolásával „viccelődik”, és ezt nem mindenki értékeli. A jelek szerint azonban a tévétársaság a legkevésbé sem toleráns, ha úgymond „illetéktelenek” belőlük merészelnek gúnyt űzni, ez már nem fér bele a szólásszabadságba.

Bizonyára sokan emlékeznek arra a pár héttel ezelőtti esetre, amikor Kathy Griffin „humorista” egy Donald Trumpra kísértetiesen hasonlító levágott műfejjel pózolt, majd hisztériázva kikérte magának, hogy ezért a nagyszerű viccért „üldöztetésnek” legyen kitéve. Sarah Silverman, az amerikai média mérsékelten humoros kirakatzsidója is „népfelkelést” szorgalmazott, és azt, hogy a hadsereg avatkozzon be „a nép oldalán”, és távolítsa el a „törvénytelen” elnököt megválasztása után. Nem is beszélve Louise Ciccone popkurváról – esetleg „Madonna” néven ismerősebb lehet – aki nyilvános beszédben uszított az újonnan megválasztott elnök meggyilkolására, szintén érdemi következmények nélkül. A CNN és a hasonszőrű hírhamisító társaságok szerint ezek mind a szólásszabadság megnyilvánulásai és a hatóságok bármiféle érdeklődése a szándék esetleges komolysága iránt természetesen „diktatúra” és „rendőrállam”.

Néhány nappal ezelőtt a Reddit közösségi oldalra a „HanAssholeSolo” nevű felhasználó egy ártatlan kis videót töltött fel. Ez egy aránylag jól ismert felvétel Donald Trump évekkel ezelőtti pankráció-műsorából amelyben a későbbi elnök ráveti magát a versenybíróra és földbe döngöli, természetesen csak mímelve a küzdelmet, hiszen ez a pankráció lényege. A Redditre feltöltött videón az alaposan elpáholt bíró arca helyére a CNN logóját helyezte „HanAssholeSolo”, röviddel azután, hogy az elnök a tőle szokásos csípős hangnemben tette helyre a magáról megfeledkezett tévécsatornát.

Hírdetés

A CNN válasza erre az volt, hogy pénzt és erőfeszítést nem sajnálva kinyomozták a videó feltöltőjét, egy 15 éves fiút. Rövidesen a csatorna főhírként közölte, hogy fiú bocsánatot kért a „rasszista” (?!) megnyilvánulásaiért, törölte a videót és megszüntette Reddit fiókját. A hírolvasó fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a feltöltő személyazonosságát „biztonsága érdekében” nem hozzák nyilvánosságra.

A nagyközönségnek szóló színjátékot azonban ismét kisiklatta a 4chan népe, amihez ezúttal a Reddit is csatlakozott. A CNN ugyanis valójában megfenyegette „HanAssholeSolót”, hogy amennyiben nem törli a csatornát kifigurázó videót és szünteti meg fiókját, akkor nevét, lakhelyét és élete minden részletét nyilvánosságra fogják hozni, azaz „doxxolják”, ahogyan az internetes szlengben nevezik az ilyesmit, ezzel kitéve őt és családját a szélsőbaloldali csürhe bosszújának. A „doxxolás” korábban már jónéhány agresszív liberális szélsőségest kényszerített meghátrálásra, akkor a CNN nem győzött sopánkodni, hogy ez micsoda bűncselekmény. Úgy látszik, csak addig, amíg nem ők csinálják.

A CNN most éppen a Barbra Streisand-effektust tanulja, ugyanis a videó azonnal sok száz új helyen bukkant fel, és hasonló témájú mémek garmadája öntötte el a netet. Már láthattuk a CNN logóját a Brutus által leszúrt Caesar arca helyén, a Saigon utcáján készült ikonikus háborús fényképen, amelyen egy kommunista gerillát lő agyon a helyi rendőrfőnök, s ezek egyre szaporodnak. A CNN lehet, hogy legyőzött egy tizenévest az interneten, de a csatorna eddig is igen kétséges erkölcsi értéke további mélységekbe süllyedt, aminek tartós hatása is lehet bevételeikre.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »